Megosztás

7 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Ebben a bejegyzésben a Beagle harrier-t szeretném nektek bemutatni. Amennyiben ilyen kutyafajtát szeretnél új családtagnak mindenképpen érdemes elolvasni, hogy illeni fog e hozzád és az életviteledhez (vagy a mostani vagy a jövőben elképzelt életviteledhez, gondolva itt egy családalapításra).

Beagle harrier jellemzői

Összegyűjtöttük neked a leghasznosabb infókat amik fellelhetőek a Beagle harrier kutyafajtáról. Első körben szeretném is megemlíteni eredetét: Franciaországból származik, ahonnan a legkiválóbb vadászkutyák kerültek ki.

A beagle és a harrier kutyafajták keresztezésével jött létre ez a közepes termetű vadászkutya.

Beagle harrier eredeti felhasználása

Az FCI francia kirendeltség által készített leírásban Scenthound van megjelölve ami a fordításban annyit tesz illatos vadászkutya. Szagló kutyának tenyésztették.

Ezen nem is csodálkozom hiszen a felmenői közt van a Beagle, ennek a kutyafajtának roppant jó szimata van.

Ami másik nagyszerű jellemzője ennek a kutyafajtának, hogy roppant kitartó és hosszú órákon át tud menni szinten minden terepen.

Beagle harrier Temperamentuma

Energikus, intelligens, békés természetű, rendkívül gyors, szívós. Szaglása kiváló. – tömören ez az összefoglaló. Ezt nem árt kibontani mielőtt beleugrasz a kutyavásárlásba.

Fontos megemlíteni, hogy vadászkutyának lett tenyésztve. Ebből adódóan roppant önfejű és önálló tud lenni.

Sétáltatása csak és kizárólag pórázon szabad, amennyiben szagot fog el is fog indulni azon a nyomon amit talált és ezekben az esetekben a hívó szóra sem biztos, hogy reagál.

Idegenekkel szemben bizalmatlan és ugatással jelzi közeledésüket. Tartása inkább gyakorlott kutyatulajdonosoknak ajánlott. Tapasztalatlan kezekben egy önfejű és szófogadatlan kutya válhat belőle.

A gazdájához mindig hűséges, nem fél a tettek mezejére lépni amikor úgy érzi, hogy gazdája veszélyben van. Attól függetlenül, hogy közepes testű kutya rendkívül bátor és készen áll megvédeni gazdáját bármilyen méretű állattól.

Amennyiben időben elkezded képezni, és te is rutinos vagy a kutyák tanításában úgy elég könnyen tanul. Ne felejtsd el a fokozatosságot!

Nekem személy szerint beagle volt az első kutyám, és bent a kerítésen belül nagyon szépen teljesítette a parancs szavakat, de amint kiléptünk a kapun teljesen elvesztette a fejét és ment a szagok után.

Beagle harrier szőrzete

Meglehetősen vastag, nem túl rövid, de lapos. Beagle harrier színváltozatai: Háromszínű (sárga, fekete takaróval és fehér); nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani a takarónak, amely többé-kevésbé fényes barnás, halvány vagy fekete rátéttel rendelkezik.

Mivel létezik szürke Harrier, a szürke háromszínűek vagy a fehér-szürkék csak a színük miatt nem kapnának kizárást vagy büntetést.

Beagle harrier ápolása

Különleges ápolást nem igényel, a bolhairtásra figyelni kell. A szőrzetét szőrzet váltáskor nem árt hetente fésülni. Ezen kívül a különböző fertőzések elkerülése végett érdemes a füleket és a szemeti hetente tisztítani.

Beagle harrier mozgásigénye

A Beagle harrier egy vadászkutya, így mozgásigénye nagy, ég benne a tettvágy. Ehhez párosul, hogy roppant sokat képes futni. Sajnos napi 2-3 sétával nem lehet kielégíteni mozgásigényét.

Lakásban tartás esetén nagyon kell figyelni a napi adagra, mert hajlamos a hízásra.

Beagle harrier megjelenése

A kutya általános megjelenése: közepes arányú, kiegyensúlyozott megjelenésű, határozott mozgékony és erőteljes kutya.

A beagle harrier marmagassága 45-50 cm között kell, hogy legyen. Az ajánlott súlya 19-21 kg.

A kutya feje és koponyája közepesen erős, meglehetősen széles és terjedelmes. A kutya orra mindig fekete. A fang hossza nagyjából megegyezik a koponyával.

A szem jól nyitott sötét színű, élénk és intelligens kifejezést kölcsönöz a kutyának.

A beagle harrier-re jellemző fülek: elég rövidek és közepesen széles, szemmagasságban vannak beállítva.

A kutya teste minden szempontból nagyon izmos, első végtagjai erősek, egyenesek és párhuzamosak. Hátsó végtagok jól elkülönülnek, ferdék és erősek.