Barion Pixel
Trixie Szájkosár Nylon Hálós L Fekete
Trixie Szájkosár Nylon Hálós L Fekete

1 890 Ft

1 890 Ft

Trixie Szájkosár Nylon Hálós L Fekete

1 890 Ft

Leírás

Trixie Nylon szájkosár L termékleírás

Poliészter, hálós szájkosár, rövid távú használatra (pl. állatorvosok, vonatozás, stb.). A háló betét a jobb levegő ellátást biztosítja. Teljesen állítható a nyakpánt és az orr kerülete. Szín: fekete

Kérjük vegye figyelembe, állatjóléti okokból a terméket ne használja hosszabb időn keresztül (<15 perc) és ne használja fizikai aktivitás közben (pl. séták).

Méret: M-L

Belső orr kerülete: 23-31cm

Kosár felső részének hossza: 5.9cm”

Nylon szájkosár méret választás

 1. Mérje meg a távolságot a kutya orrcsúcsa és szemei alatti lévő orrtő között ( lásd a mellékelt ábrán). Ne tartsa szorosan a mérőszalagot.
 2. A kiválasztott szájkosár illeszkedjen kutyájához. Ellenőrizze az illeszkedést úgy, hogy 2 ujját az orr és a szájkosár közé helyezi. A szájkosár legyen elég nagy ahhoz, hogy kutyája akadály nélkül tudja kinyitni a száját és szabadon liheghessen. Inkább kicsit laza legyen, mint szoros.

Nylon szájkosár felhelyezése

 1. Nyissa szét a tépőzárat. Helyezze a szájkosarat a kutya orrára és állítsa be a megfelelő méretet. Mindig ügyeljen rá, hogy a kutya egy kicsit ki tudja nyitni a száját és a szabadon tudjon lihegni.
 2. Csatolja be a tépőzárat az optimális biztonság érdekében.
 3. A kutya feje mögött csatolja be és állítsa be a nyakpántot.
 4. A nyakpánt ne legyen megcsavarodba és ne legyen túl szoros.

Figyelmeztetések:

 1. Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő szájkosarat választott.
 2. A szájkosárnak nem szabad szorosnak lennie.
 3. Lassan szoktassa hozzá kutyáját a szájkosárhoz, pl. adjon neki jutalomfalatot, amikor felhelyezi rá a szájkosarat.
 4. Legyen felelős kutyatulajdonos! Ne hagyja kutyáját felügyelet nélkül, amíg a szájkosarat viseli. Ugyanígy, a kutya ne viselje hosszabb ideig a szájkosarat.
 5. Ne használja a szájkosarat büntetésre.

Szájkosár törvény

A szájkosárra vonatkozó előírásokról már írtam neked egy cikket (a linkre kattintva tudod elolvasni). A legfontosabb amit tudnod kell, hogy köztereken, parkban, tereken nem kötelező a szájkosár használata. Ezeken a helyeken a gazdi felelőssége eldönteni, hogy szükséges e. A szájkosár törvény főleg a tömegközlekedésen történő utazásra vonatkozik. Tömegközlekedésen kötelező a szájkosár használata, kivétel lehet ez alól a vezető kutya. 

Szájkosárhoz szoktatás

Én személy szerint műanyag szájkosárra szoktam kezdeni a tanítást. Ennek oka, hogy mogyoróvajjal szoktam kezdeni a tanítást azaz valami kenhető étellel amit a kutya is szeret. 

A fokozatosság nagyon fontos attól függetlenül, hogy milyen szájkosarat, szájszíjjat választasz.

Amennyiben szeretnéd kutyádat rászoktatni a szájkosár viselésére olvasd el a cikket amit a kutya szájkosárra szoktatásáról írtam. 

Kutyafelszerlés termékkategóriák

Szájkosár blogbejegyzések