Barion Pixel

Trixie Játék Dog Activity Gambling Tower 25cm/27cm

7 890 Ft

Elfogyott

EAN: 4011905320168 Cikkszám: TRX32016 Kategória:

Leírás

Általános tudnivalók
1. A kutya és a gazdája közös időtöltésére készült játék. Kérjük ne hagyja egyedül kutyáját a játékkal!
2. Úgy helyezze el a játékot, hogy a kutyának legyen lehetősége körbesétálni és megtalálni a megfelelő pozíciót a játékhoz!
3. Keresse meg a nyugodt környezetet a gyakorlatokhoz! Javasoljuk, egy-egy gyakorlathoz válasszon külön helyiségeket.
4. Könnyen elérhető célokat tűzzön ki és egyszerre csak keveset. Így a gyakorlatok sok örömet okozhatnak.
5. Tartsa távol a kutyáját a túlzott igénybevételtől, korlátozza a gyakorlatokat rövid időszakokra (max. 10 perc), inkább ismételje meg naponta többször.
6. Segítsen a feladatok elkezdésében, hogy motivált maradjon és összekösse a játékot a pozitív eredménnyel, ami akkor történik, amikor gyorsan sikerül megszereznie a jutalmat.
Az elején akkor is megjutalmazhatja a kutyát, amikor csak kipróbálja a játékot. Amikor megérti, hogy ez egy „jutalomjáték”, akkor hamarosan érteni fogja a leckéket és élvezni fogja a fejtörőket.
7. Ha nem hajtja végre a feladatot, próbálja meg motiválni dicsérettel és simogatással. A legjobb, ha vissza lép egy szintet, ha nem érte el a kitűzött célt.
8. Hogy felkeltse az érdeklődését, kezdetben a jelenlétében töltse meg a kupakokat jutalomfalattal. A különböző szintlépéshez később titokban.
9. Válassza ki a megfelelő kezdési időt. Ha megetette, várjon kb. 1,5 órát mielőtt elkezdene játszani. Meg tudja etetni úgy is a kutyát, ha a szokásos szárazeledellel helyettesíti a jutalomfalatot.
10. Mindig kezdje a játékot vezényszavakkal (pl. „Start”) és fejezze be (pl. Stop) rögtön azután, ahogy megszerezte az összes jutalomfalatot. Ha követi a vezényszót, jutalmazza meg őt további jutalomfalattal és biztosítson nyugodt és pozitív befejezést.
11. A gyakorlat mindig sikerélménnyel fejeződjön be!
Figyelem: Se jó, sem rossz nem létezik ebben a játékban. Minden kutya – mint az emberek – egy egyéniség és meg fogják találni sajátos megoldásaikat. Hagyja, hogy eldöntse, hogy a feladat végrehajtása az orrával, vagy a mancsával történjen, illetve tolja, vagy húzza az elemeket különböző irányokba. Ez azt jelenti, hogy kutyája eltérhet a különböző utasításoktól, melyek csak egyszerű tanácsok az értelmes megoldás kidolgozásához. Mindazonáltal a kutyák olyan megközelítéseket és hajlamokat mutathatnak, amik nincsenek ismertetve. Általános szabály, hogy ne engedje kutyájának, hogy elvigye a játékot, vagy tönkretegye azt (ez gyakran a frusztráció, vagy a túlzott keresés jele).
Sok örömöt és sikert kívánunk Önnek és kutyájának a különböző feladatokhoz!
Gyakorlat
Kérjük, hogy a feladatokat egymás után végezze el.
Csak akkor növelje a nehézségi szintet, ha a kutyája kényelmesen elsajátította az előző képzési szakaszt.
A gyakorlat kezdete
1. Olyan száraz jutalomfalatot használjon, ami akadály nélkül képes a toronyból kiesni.
2. Távolítsa el az összes fiókot. Dobjon jutalomfalatot a torony tetejébe, megmutatva kutyájának, hogy esik ki a torony alsó nyílásából. Hagyja, hogy kutyája megegye a jutalomfalatot és ismételje meg néhányszor. Így fogja megtanulni, hogy jutalomfalatot az alsó nyílásból esik ki.
3. Helyezzen jutalomfalatot a kutya jelenlétében a legalacsonyabb polcra. Könnyebb, ha nem helyezi be teljesen a polcokat a toronyba. Így még egy kevés húzás is elég lesz ahhoz, hogy a jutalomfalat kiessen. Adjon jelzést a kezdéshez. Ha akadályba ütközne, segítsen. Mutassa meg, hogyan kell kihúzni a polcokat. Hívja fel a kutya figyelmét a hurokra, hogyan szerezheti meg vele a juta. Dicsérje meg a kutyát, különösen az első próbálkozásoknál.
4. Ismételje meg a gyakorlatokat addig, amíg a kutya megérti, hogy a jutalmat a fiók kihúzásával szerezheti meg.
5. A nehézségi szintek növeléséhez tegyen még további polcokat a toronyba.
6. Amikor kutyája megérti, hogy hogyan szerezhet jutalomfalatot a polcok kihúzásával, helyezzen mindkét polcra jutalmat.
7. Amikor a 2 polcot megtanulta kihúzni, elkezdheti a 3. polcot is használni. Győzödjön meg róla, hogy a torony tetején a kupak a helyén van, és onnan nem tudja kivenni a jutalomfalatot.
8. Amikor a kutya tudja használni mindhárom polcot úgy növelheti tovább a szinteket, hogy csak a második, vagy legfelső polcra helyezi a jutalmat.
Kúpok
1. Kezdje a gyakorlatot először egy kúppal. Helyezzen a mélyedésbe a kúp alá jutalomfalatot. Emelje fel és mutassa meg a kutyának, hogy mi van a kúp alatt. Most próbálja meg a kutya megszerezni a jutalomfalatot a kúp felemelésével.
2. Ismételje meg a gyakorlatot néhányszor, amíg a kutya gond nélkül meg tudja szerezni a jutalomfalatot. Később a többi kúp alá is helyezhet finom jutalomfalatot.
Ha a kutya már magabiztosan tud játszani a toronnyal és a kúpokkal, újabb kombinációkat találhat ki az elemekkel és állíthat fel újabb kihívásokat.