Barion Pixel

Kategória Kutyatartás

Kutyatartás kezdőknek – minden új és leendő új gazdinak ezeket a bejegyzéseket neked írom, hogy könnyebben boldogulj a hétköznapi életben új családtagokkal.

Kutyatartás lakásban

Nekem személy szerint egy törpe uszkárom van amint szintén lakásban tartok, így elég sok személyes tapasztalatot tudok majd veled megosztani, mit és hogyan tanítottam meg neki. Legyen szó szobatisztaságról, vagy sétáltatásról.

Kutyatartás kertes házban

Életem első 20 évét kertes házban töltöttem ahol akkoriban egy Beagel volt a kert állandó lakója. Így a kertes házban való kutyatartással is van tapasztalatom és ebben is szeretnék majd segíteni.

Kutya örökbefogadása az állatmenhelyről

Természetesen, nem csak 8 hetes kiskutyákat lehet hazavinni, lehet állatmenhelyről is haza vinni kutyát aki már pár éves. Itt hozzá kell majd szoktatni új otthonához, vagy éppen segíteni neki beilleszkedni a többi otthon lévő kutya közé.

Mennyi időre van szükség kutyatartáshoz

A kutya sok figyelmet és törődést igényel gazdájától. Ezzel kapcsolatban egyelőre személyes tapasztalatomat tudom veled megosztani nekem az uszkáromat naponta 3 alkalommal kell levinni sétálni. Ez időtartamban eltérhet, mert hétközben dolgozom és ilyenkor a napi séta mennyisége 1-1,5 óra/nap, általában nekem is hétvégén van több időm sétáltatni.

Mennyibe kerül a kutyatartás

Azon kívül, hogy megvetted a kutyát gondolni kell az orvosi vizsgálatokra is, a felszerelésekre és az etetésére is. A Kutyatartás NEM olcsó dolog!

Kutyanevelés

Természetesen lehet szó kinti vagy benti kutyatartásról a kutya tanítására mindenképpen szükség van. Ez például még a sétáltatáson kívüli idő is lehet.

Kutyatartás kellékei

Elengedhetetlen ha sétálni szeretnéd vinni új családtagot, hogy legyen megfelelő kutyafelszerelésed ami méretben és kialakításban is megfelelő kutyád számára.