Barion Pixel

Kutyahám

A kutyahámot természetesen úgy tervezik és készítik el, hogy minél tartósabb legyen. De! A tartósság, mint tudjuk nagy mértékben múlik a kuyán is :D A kisebb testű kutyáknak tökéletes választás lehet a nylonból készült hámok, ezek ugyanolyan erősek, mint a nagytestű kutyáknak szánt hámok. Természetesen gondolni kell azokra a kutyusokra is akik izgalmasabb életet élnek és szívesen sétálnak futkároznak az erdőben bozótosok között. Nekik megfelelő választás a karc és vizálló hám. A hámok kialakítása párnázott (belső oldalán), hogy a kutyának kényelmesebb legyen és véletlenül se dörgölje ki futás és séta közben.

Kutyahám mérete

Természetesen ahhoz, hogy a tökéletesen illeszkedő és kenyelmes hámot ki tudjuk választani le kell mérnünk a kutyánkat. Az alábbi méretekre lesz szükség, mérőszalagot elő kedves gazdik!

kutya hátának hossza
mellkas körfogata
nyakának körfögata

Természetesen a kutya testsúlyát is érdemes tudni a tökéletes hám kiválasztásához. Ennél a pontnál már az otthoni mérlegre lesz szükség. Nekem egy kis Goldi van otthon és egy izgőmozgó kisgombóc, ebből adódóan a mérlegre nem lehet csak úgy ráállítani. Ebből adódóan én karomba szoktam venni a kutyát és vele állok a mérlegre. Eztán már csak kutya nélkül kell mérlegre állnom. A két mért eredményt már csak ki kell vonnom egymásból és megkapom a kutya testsúlyát.

Kutyahám kistestű kutyáknak

Kutyahám nagytestű kutyáknak

Kutyahám mérettáblázat

Kutyahám típusok

Természetesen már nagyon sok féle hám elérhető a piacon, de a legmeghatározóbb a választásnál a méret és a kutyus életvitele: sportos, nyugodt, erdőben túrázós…

Autós biztonsági kutyahám

Itt természetesen arra kell gondolni, hogy mikor utazunk valahova, biztonságosan tudjuk rogzíteni kedvencünket. Ez az utazóhám tulajdonképpen csak addig almalmas amíg a kocsiban van a kutyus, de sétáltatáshoz már nem ajánlott, mert nem rendelkezik párnázott résszel.

Norvég hám

A norvég kutyahám legtöbbször nylonból és neoprémből készül, legjobb választás ha kutyusunkkal szeretnénk a nordic walking sportunknak hódolni.

Powerhám

A powerhám magyarul erőhám egy nagyon népszerű hám, mert viszonylag könnyű feladni a kutyára. Tökéletes választás a hétköznapokra a reggeli sétákra. Nagyszerűen és könnyedén lehet kontrollálni a kutyát sétáltatás közben.

Puppy dog hám

Amint az a nevéből is látszik ez a típusú hám nagyon kiskutyáknak való ami azt jelenti max 1-2 hónapos korukig. Ezek a hámok általában puha szivaccsal vannak bélelve és teljes testhám ként funkcionálnak.

Step in hám

Személy szerint nekem ez az egyik kedvenc hámom, mert ez tényleg nagyon egyszerű ráadni a kutyusra még a kiskutyákra is akik elég játékosak, hiszen itt tényleg arról van szó, hogy bele kell léptetni a kutyát aztán a hátán kell összecsatolni a hámot.

H-hám

Ez a hám típus külön a kutya nyakánál külön a mellső lábak mögött állítható csattal rendelkezik. Annak ellenére, hogy számomra már-már emlékeztet egy nyakörvre ez az egyik legbiztonságosabb hám, mert ebből a legnehezebb kibújnia kiskedvencünknek.

Emelőhám

A fentiekben már említés szinten kitértünk arra, hogy a hám jó megoldás lehet azoknak a kutyáknak akik már idősebbek és már nem úgy megy nekik a lépcsőzés vagy más egyéb betegséggel küzdenek ami miatt saját erejükből nem tudnak megoldalni bizonyos helyzeteket. Ezen kívül megfelelő segítség lehet műtéten átesett kutyusoknak is akik még felépülési idejüket töltik. Itt tulajdonképpen csak arról van szó, hogy a hámnál fogva meg tudjuk emelni kutyánkat.

1–15 termék, összesen 35 db