Barion Pixel

Trixie Kutyapelenka S-M 12db/Csomag

3 450 Ft

Elfogyott

EAN: 4011905236322 Cikkszám: TRX23632 Kategória:

Leírás

A kistestű kutya által kibírható pisilés nélküli időtartam számos tényezőtől függ, beleértve a kutya korát, méretét, aktivitási szintjét, ivásmennyiségét, és az utolsó étkezés óta eltelt időt.

Általánosságban elmondható, hogy a kistestű kutyák 2-4 óránként ürítenek vizelletet. Azonban ez az időtartam rövidebb vagy hosszabb is lehet a fent említett tényezőktől függően.

Kölyökkutyák: A kölyökkutyáknak még nem fejlődött ki teljesen a hólyagjuk, ezért gyakrabban kell pisilniük, mint a felnőtt kutyáknak. Egy 8 hetes kölyök átlagosan 2 óránként bírja ki pisilés nélkül.

Idősebb kutyák: Az idősebb kutyáknak gyengülhet az izomzatuk, ami megnehezíti a vizelés visszatartását. Ezért gyakrabban kell pisilniük, mint a felnőtt kutyáknak.

Aktív kutyák: Az aktív kutyák többet isznak és izzadnak, mint a kevésbé aktív kutyák. Ezért gyakrabban kell pisilniük is.

Ivásmennyiség: A kutya által elfogyasztott víz mennyisége befolyásolja a vizeletürítési gyakoriságot. Ha a kutya sokat iszik, akkor gyakrabban kell pisilnie is.

Utolsó étkezés: A kutya által elfogyasztott étel mennyisége befolyásolja a vizeletürítési gyakoriságot. Ha a kutya sokat eszik, akkor gyakrabban kell pisilnie is.

Fontos, hogy figyeljük a kutyánkat, és megtanuljuk felismerni a pisilési ingerek jeleit. Ezek a jelek a következők lehetnek:

Körbe-körbe forgás
Szimatolás a földön
Guggolás
Nyüszítés

Ha a kutyánkat ezeket a jeleket mutatja, akkor vigyük ki pisilni.

Természetesen vannak olyan élethelyzetek amikor több időt kell egyedül hagyni a kistestű kutyát a lakásban. Sajnos a mai napig nagyon sok munkahely és iroda nem kutyabarát. Ezért van, hogy 8 órát is egyedül vannak otthon a kutyák. Természetesen van több alternatíva is, ilyen lehet a helyhez szoktató pelenka amit a földre kell leteríteni.