Barion Pixel

Border collie kutyanevek

Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Border collie jellemzői

A Border collie az egyik legintelligensebb és legerőteljesebb munkaképességű kutyafajta, amelyet eredetileg Skóciában tenyésztettek juhok hajtására és őrzésére. Íme néhány jellemzője:

Intelligencia: A Border Collie rendkívül intelligens és gyorsan tanuló fajta. Képes megtanulni és emlékezni egy sor parancsra és trükkre.

Aktivitás: Nagyon energikus és aktív kutyák. Rengeteg mozgásra és mentális stimulációra van szükségük ahhoz, hogy boldogok és egészségesek maradjanak, ez azt jelenti, hogy naponta több órát kell futtatni. A fajtát arra tenyésztették, hogy bírja az egész napos futást, mivel munkakutyáknak, juhászkutyáknak tenyésztették eredetileg. Lakásban nem ajánlott tartani, inkább nagy kerttel rendelkező családi házban.

Hűség és odaadás: Nagyon hűségesek és ragaszkodnak a családjukhoz, gyakran választanak egy „kedvenc” emberi társat a családban.

Megjelenés: Általában fekete-fehér színűek, de sok más szín- és mintaváltozat is létezik. Hosszú vagy közepes hosszúságú, sűrű szőrzetük van, amely időről időre vedlik, általában 30-45 cm magasak és 12-20 kg súlyúak.

Kiképzés: A Border collie gyorsan tanul és szeret tanulni. A kiképzés során a pozitív megerősítés és a változatosság különösen hatékony.

Szocializáció: Fontos, hogy fiatal koruktól kezdve széleskörű szocializációt kapjanak, mivel hajlamosak az idegenekkel vagy más állatokkal szembeni óvatosságra vagy visszahúzódásra.

Mivel a Border Collie intenzív mentális és fizikai aktivitást igényel, nem minden család számára ideális. Azonban ha elegendő időt és energiát fektetsz bele, hűséges, szeretetteljes és csodálatos társad lehet.

Összefoglalva: A Border Collie egy intelligens, aktív és gyors kutyafajta, így a névválasztásnál sokan olyan nevet választanak, ami ezen jellemzőket tükrözi vagy az eredeti felhasználásukhoz, a juhászathoz kapcsolódik.

Border collie kutyanevek

Ace
Agile
Bailey
Bandit
Blaze
Bolt
Chase
Dash
Dexter
Ellie
Finn
Flash
Grace
Herder (jelentése: pásztor)
Indie
Jade
Jett
Kip
Luna
Max
Mist (jelentése: köd, ami Skóciához kapcsolódik, ahol a fajta eredetileg kialakult)
Nell
Ollie
Patch
Piper
Quest
Racer
Shep (rövidítés a „shepherd” szóból, ami pásztor jelentésű)
Skye
Swift
Tess
Willow
Zack
Ziggy

Kutyanevek kan border collie-nak

Ace
Astro
Bandit
Blaze
Bolt
Brody
Chase
Cody
Cooper
Dash
Dexter
Duke
Finn
Flash
Hunter
Jake
Jasper
Jett
Kip
Logan
Max
Milo
Murphy
Oscar
Patch
Ranger
Remy
Rocket
Rusty
Sam
Shadow
Toby
Tucker
Zack
Zeus

Kutyanevek szuka border collie-nak

Abby
Amber
Bella
Bessie
Callie
Daisy
Dolly
Ellie
Faye
Gemma
Holly
Indie
Jade
Kiara
Lacey
Luna
Maddie
Mia
Nellie
Olive
Penny
Queenie
Rosie
Ruby
Sadie
Skye
Stella
Tess
Willow
Zoe

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 326