Barion Pixel

Cane Corso kutyanevek

Megosztás

3 perc a tartalom elolvasásának időtartama

A Cane Corso egy impozáns, eredetileg Olaszországból származó molosszus kutyafajta.

Cane corso jellemzői

Megjelenés: A Cane Corso erős és izmos testfelépítésű, azonban nem kövér. Kifejező fejük, és nagy, mandula alakú szemük van. A szőrzetük rövid és sűrű, és több színben is előfordulhat, leggyakrabban fekete, kék, sárga, brindle és szürke színű bundájuk.

Temperamentuma: Bár impozánsak és védelmezőek, a Cane Corsók a családjukkal rendkívül hűségesek és gyengédek. Jól jönnek ki gyerekekkel, és általában óvatosak az idegenekkel. Miután viszont meggyőződtek róla, hogy a gazdi örömmel fogadta az idegent elég hamar megbarátkoznak vele ők is és onnantól kezdve egy nagy 50 kg-os szeretetgombócként működnek. Erős védelmező ösztöneik vannak, és megfelelő képzés nélkül hajlamosak lehetnek dominánssá válni.

Képzés: Intelligensek és tanulékonyak, de erős vezetőre és következetes képzésre van szükségük. Ajánlott korai szocializáció, hogy biztosítsuk az egészséges viselkedési mintákat.

Egészség: Mint sok nagytestű kutyánál, a Cane Corso is hajlamos lehet egyes egészségi problémákra, mint például a csípőízületi diszplázia.

Gondozás: Szőrzetük könnyen ápolható. Rendszeres kefélés elegendő a lehullott szőrszálak eltávolítására és a szőrzet egészséges állapotának fenntartására.

Aktivitás: Bár nem rendelkeznek a hiperaktív kutyák energiaszintjével, a Cane Corsónak rendszeres testmozgásra és mentális stimulációra van szüksége.

Összefoglalva, a Cane Corso egy méltóságteljes, erős és hűséges kutyafajta, amely megfelelő képzéssel és gondozással csodálatos családi társ lehet.

Kan Cane Corso kutyanevek

Caesar (Caesar)
Dante
Leonardo (Leo rövidítéseként)
Marco
Brutus
Titus
Vito
Romano
Nero
Rocco

Szuka Cane Corso kutyanevek

Bella
Luna
Sophia (Sofia)
Isabella
Mia
Rosa
Stella
Francesca
Lucia
Bianca

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 332