Barion Pixel

Dalmata kutyanevek

Megosztás

Dalmata kutyafajta jellemzői

Azért, hogy könnyebben találj nevet négylábú családtagodnak összegyűjtöttük azokat a jellemzőket, amik alapján el tudsz indulni a névválasztásban.

Megjelenés: A dalmata egy közepes méretű, erős és izmos kutya. Legjellemzőbb külső tulajdonsága a fehér alapszínű bundája, melyen fekete vagy barna foltok találhatók. A foltok egyediek minden egyes dalmata számára, mintegy ujjlenyomatként működnek.

Fej és arc: A fej arányos, nem túl széles, a füleik lelógóak és puha tapintásúak. Szemeik általában barnák vagy kék színűek, és gyakran mosolygós kifejezést mutatnak.

Testalkat: Az izmos testalkatú dalmatáknak hosszú lábai és erős háta van, ami a gyorsaságukat és kitartásukat tükrözi.

Temperamentum: A dalmaták barátságosak, intelligensek és játékosak. Nagyon aktívak, szeretik a társaságot és a figyelmet. Gyakran használják őket mint társasági kutyák, de jó őrző- és védelmi kutyák is lehetnek. Személyes tapasztalatom az előbb felsorolt jellemzőket igazolja. Kifejezetten mozgékony és érdeklődő fajták. Néha azonban egész hangosak is tudnak lenni.

Egészség és gondozás: Mint minden fajtánál, a dalmatáknál is fontos a rendszeres testmozgás és megfelelő táplálkozás. Hajlamosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákra, mint például vese- és halláshoz kapcsolódó betegségek. Rendszeres állatorvosi ellenőrzés és megfelelő gondozás mellett azonban hosszú és egészséges életet élhetnek.

Oktatás és képzés: Az intelligenciájuk és energikusságuk miatt a dalmaták jól reagálnak a konzisztens és pozitív megerősítésen alapuló képzésre. Szeretik a kihívásokat és új dolgokat tanulni.

Szociális viselkedés: Más kutyákkal és háziállatokkal jól kijönnek, ha megfelelően szocializálták őket. A gyermekekkel általában türelmesek és barátságosak, de a nagy energiaszintjük miatt fontos a felügyelet.

Mozásigény tekintetében mindenképpen inkább kertes házba ajánlott. A napi egyszeri pár perces séta nem lesz neki elegendő. A dalmatát nem csak fizikailag kell fárasztani hanem szellemileg is.

Kan dalmata kutyanevek

Ádáz
Adolf
Adonisz
Afton
Alfonz
Apolló
Axel
Bajnok
Beethoven
Behemót
Bodri
Bogáncs
Bohém
Bütyök
Cézár
Charlie
Csöpi
Csibész
Csülök
Dingó
Dolfi
Dorel
Edward
Fáraó
Félix
Foxi
Frakk
Gandhi
Gerry
Gringó
Gerry
Hasszán
Hektor
Jágó
Jasper
Jerry
Jimmy
Jockey
Jonathan
Jorgosz
Jumbó
Jupiter
Kefir
Kevin
Killer
Lasszó
Lehár
Leó
Limbó
Mackó
Mambó
Melák
Morti
Napóleon
Nelson
Nimród
Okonor
Oszkár
Ördög
Pajtás
Pandúr
Parádé
Pedró
Pepe
Piszok
Plutó
Pongó
Rénó
Rex
Rinó
Rolf
Rómeó
Sámson
Sakál
Sátán
Scott
Smokie
Sparco
Stuki
Szultán
Suhanc
Szultán
Teo
Teddy
Tekergő
Úrfi
Vacak
Vadóc
Vénusz
Vitéz
Wolf
Zeusz
Zola
Zorró
Zizi

Szuka dalmata kutyanevek

Aba
Adél
Amanda
Bagira
Bessz
Bella
Elza
Emil
Fifi
Frida
Gigi
Héra
Horka
Igric
Inez
Jázmin
Jenny
Kelly
Lady
Lassie
Léda
Leila
Lexi
Lili
Lolka
Kleó
Maggie
Mazsola
Meggi
Molly
Milli
Mimi
Melák
Nessy
Müzli
Ofra
Panka
Peggi
Pitti
Pisze
Polli
Pötyi
Rea
Rézi
Rüszi
Sonny
Shiva
Suzy
Stella
Szetti
Szofi
Sziszi
Shiva
Szeti
Téra
Terry
Tofi
Ursula
Viti
Zsömi
Zsüti
Zsozsó

Dalmata kutyanevek fekete pöttyös kutyának

Argon
Akira
Aurelius
Blade
Bobby
Bernárd
Boss
Drusza
Ebu
Falco
Hope
Icarus
Jákó
Kefír
Lucy
Nina
Odin

Dalmata nevek barna pöttyös kutyának

Artúr
Amadeus
Bonnie
Bónó
Bear
Carlo
Dean
Esteban
Freddy
Grisa
Hook
Jackson
Kefír
Kefe
Leandro
Magnum
Májki
Ormos
Pabló
Rocco
Ricky
Sasha
Tito
Vinzent
Ziggy

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 332