Barion Pixel

Drótszőrű foxi kutyanevek

Megosztás

9 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Drótszőrű foxi kutyanevek

Mielőtt nagyon belemerülnék a foxi kutyanevek listájába kérlek engedd meg, hogy bemutassam a drótszőrű fox terrier jellemzőit. Szerintem nagyon fontos megismerni a kutya jellemzőit, hiszen ezek alapján is tudsz majd neki nevet választani. Ami még ennél is fontosabb lesz, hogy megismerd a kutyád személyiségét és majd azok alapján milyen könnyű lesz neki nevet adni.

Drótszőrű foxterrier jellemzői

A drótszőrű foxterrier egy közepes méretű, élénk és energikus kis terrier fajta, amely eredetileg a vadászatban és rágcsálók irtásában vett részt. Ezek a kutyák rendkívül intelligensek, kitartóak és élvezik a tevékeny életet. Az alábbiakban bemutatom a drótszőrű fox terrier jellemzőit:

Drótszőrű foxterrier megjelenése

A drótszőrű fox terrier közepes méretű kutya, a nőstények általában 6-8 kg, a hímek 8-9 kg közötti súllyal, élettartama 13-14 év, mely a kutyáknál nagyon hosszú élettartamot jelent.

A fajta meghatározó jegye a durva, drótszerű szőrzet, amely rövid és kemény a testen, de a szemöldökön, az állon és a lábakon hosszabb és dúsabb, szőrének gondozásához erős kefét válasszunk.

Színvariációk közé tartozik a fehér alapon vörös, fekete vagy fehér alapon vörös és fekete foltos színkombináció.
A durva szőrzet ellenére viszonylag kevés ápolást igényel. Hetente egyszeri kefézéssel megőrizhető az esztétikus megjelenés.

A fogakat rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell a fogkő megelőzése érdekében. Aktív életmódot igényelnek, beleértve a rendszeres sétákat, játékot és szellemi stimulációt.

Drótszőrű foxterrier temperamentuma

Élénk és energikus: a drótszőrű foxterrier tele van élettel, és imádja a tevékeny életmódot, ezért fontos, hogy rendszeresen mozogjon és szellemi kihívásokat kapjon.

Intelligencia: a fajta kiemelkedően okos, és könnyen tanítható. Gyorsan felfogja az utasításokat, és élvezi az “agytornát”.

Önállóság: intelligensek, de egyúttal önállóak is, amelyek néha makacssághoz vezethetnek. Konzisztens és pozitív tréningre van szükség a megfelelő viselkedés kialakításához.

Rágás és ásás hajlama: eredetileg rágcsálók elleni vadászok voltak, hajlamosak lehetnek a rágásra és az ásásra, különösen unalom vagy hiányérzet esetén, ezért megfelelő lefoglaltságot és tevékenységeket kell biztosítani számukra.

Barátságos és társaságkedvelő: jól kijönnek más kutyákkal és emberekkel egyaránt, gyakran ragaszkodnak a családjukhoz és élvezik a közelgő kapcsolatot.

Fontos számukra az állandó foglalkozás napi szinten minimum fél óra szükséges ahhoz, hogy ne unatkozzanak, kellőképpen elfáradjanak és ne ássanak.

Drótszőrű foxterrier tartása

Mindenképpen kertes házba ajánlott mozgásigénye és aktivitása miatt, az udvaron lehetőleg olyan mozgásteret jelöljünk ki, ahol nagy kárt nem okoz, ha unatkozik, mert éppen nem érünk rá vele foglalkozni.

Drótszőrű foxterrier mozgásigénye

Mozgásigénye rendkívül nagy, ezért minden napi elfoglaltság javasolt számára, a családot nagyon szereti, ragaszkodik hozzájuk, minden alkalmat megragad a játéktevékenységre és arra, hogy gazdáját mozgásban tartsa.

Drótszőrű foxterrier tanítása

A drótszőrű foxterriert már kiskorától fogva szoktassuk hozzá a következetességhez, a szabályokhoz és a napi játékhoz, ha a kutya érzékeli a gazdája következetlenségét, akkor gyorsan “falkavezérré” válhat, erre nagyon oda kell figyelni.

Kinek ajánlott?

A drótszőrű foxi olyan személyeknek ajánlott, akik következetesen, a szabályok betartása mellett nevelik és nem engedik “lazítani” a kutyát, mert könnyen eluralhatja a gazdáját és nem fog rá figyelni. Minden napos foglalkozás ajánlott számára, mivel fáradhatatlan és szószerint egy kis “ágyúgolyó”.

Foxi kutyanév választás

Tisztában vagyok vele, hogy már rengetegszer hallottad, de én is csak megerősíteni tudlak abban, hogy a választott név legyen rövid maximum 1-2 szótagos.

Mit NE válassz:

  • amit a családban már visel valaki, de amennyiben nem tudod elengedni a választott nevet mindenképpen egyeztess családtagoddal.
  • amit nem mersz kimondani nagyközönség előtt, azaz nem mered a kutyafuttatóban ordítani amikor be akarod hívni a kutyádat. Például én nem túl szívesen üvöltözném, hogy Babfarhang gyere ide! ??

Mit válassz:

amit viszont előszeretettel javaslok, hogy gyűjts több személyiségi jellemzőhöz is neveket. Keress 1-2 nevet a mosolygós, ugatós, hisztis, játékos, bújós, energiabomba jellemzőkhöz és adj nevet akkor a kutyusodnak amikor már tényleg megismerted, de ne húzd sokáig a névválasztást, mert eltelik egy kis idő, amíg a kutya megtanulja a saját nevét!

Kan foxi kutyanevek – fiú drótszőrű foxi nevek

Ádáz
Adolf
Adonisz
Afton
Alfonz
Apolló
Axel
Bajnok
Beethoven
Behemót
Bodri
Bogáncs
Bogyó
Bohém
Bütyök
Cézár
Charlie
Csöpi
Csibész
Dingó
Dolfi
Dorel
Edward
Fáraó
Félix
Foxi
Frakk
Gandhi
Gerry
Gringó
Gerry
Hasszán
Hektor
Jágó
Jasper
Jerry
Jimmy
Jockey
Jonathan
Jorgosz
Jumbó
Jupiter
Kefir
Kevin
Killer
Lasszó
Lehár
Leó
Limbó
Mackó
Mambó
Melák
Morti
Napóleon
Nelson
Nimród
Okonor
Oszkár
Ördög
Pajtás
Pandúr
Parádé
Pedró
Pepe
Piszok
Plutó
Pongó
Rénó
Rex
Rinó
Rolf
Rómeó
Sámson
Sakál
Sátán
Scott
Smokie
Sparco
Stuki
Szultán
Suhanc
Szultán
Teo
Teddy
Tekergő
Úrfi
Vacak
Vadóc
Vénusz
Vitéz
Wolf
Zeusz
Zola
Zorró
Zizi

Szuka foxi kutyanevek – lány drótszőrű foxi nevek

Aba
Adél
Amanda
Bagira
Bessz
Bella
Elza
Emil
Fifi
Frida
Gigi
Héra
Horka
Igric
Inez
Jázmin
Jenny
Kelly
Lady
Lassie
Léda
Leila
Lexi
Lili
Lolka
Kleó
Maggie
Mazsola
Meggi
Molly
Milli
Mimi
Nessy
Müzli
Ofra
Panka
Peggi
Pitti
Pisze
Polli
Pötyi
Rea
Rézi
Rüszi
Roxy
Sonny
Shiva
Suzy
Stella
Szetti
Szofi
Sziszi
Shiva
Szeti
Téra
Terry
Tofi
Ursula
Viti
Zsömi
Zsüti
Zsozsó

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 332