Barion Pixel
Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Ebben a bejegyzésben az Porcelánkopó kutyafajtát szeretném nektek bemutatni. Amennyiben ilyen kutyafajtát szeretnél új családtagnak mindenképpen érdemes elolvasni, hogy illeni fog e hozzád és az életviteledhez (vagy a mostani vagy a jövőben elképzelt életviteledhez, gondolva itt egy családalapításra).

Eredeti neve: PORCELAINE – ezen a néven fogod megtalálni az FCI rendszerében is.

Az első hivatalos standard 1964-ben készült a kutyafajtához. Ezt követően a hivatalos fordítás 1997-ben valósult meg. Az FCI rendszerében 30-as szabvány számmal szerepel.

A kutya Franciaországból származik ezért a kutya “tulajdonosa” Franciaország.

Porcelánkopó FCI besorolása

Az FCI fajtacsoportosítást használják a kutyafajták kategorizálására. 10 fajtacsoportot alkottak meg amit tovább lehet bontani szekciókra és típusokra.

Fajtacsoport: (VI.) Kopók és rokon fajták
Szekció: (1.) Kopók
Típus: (1.2) Közepes méretű kopók

Porcelánkopó eredeti felhasználása

A porcelánkopó eredeti felhasználása szagló kutya.

Porcelánkopó megjelenése

Vadászkutya kisvadakra (hajtóvadászat várakozó fegyverekre), nagyon előkelő, nagyon francia megjelenésű, és szerkezetének minden részletében kiváló minőséget mutat.

A kan kutya marmagassága: 55-58 cm
A szuka kutya marmagassága: 53-56 cm

FCI szerinti megjelenése

A kutya feje nagyon tipikus, szikárnak és finomnak formázottnak kell lennie. Elég hosszú a kutya feje. A koponya felül széles, a nyakszirti kiemelkedés lekerekített. A homlok lapos és a középső barázda nem túl markáns.

Az orr jól fejlett és fekete.

A felső ajak lefedi az alsót anélkül, hogy lelógna vagy vastag lenne.

A szemek normálisan fejlettek, sötét színben, a felső ívek alatt jól védett. Intelligens és édes kifejezést kölcsönöz a porcelánkopónak.

A fül bőr vékony, jól befelé görbült, inkább hegyes végű és a pofa végéig kell érjen.

A nyak része meglehetősen hosszú, világos, kissé feszült és szikár megjelenésű.

A porcelánkopó farka tövénél elég erős, a végén elvékonyodik, átlagos hosszúságú. Enyhén ívelten hordja.

Elülső végtagok: A mellső lábak meglehetősen hosszúak, soványak, de nem túl
finomak; egyenes és párhuzamos, inak jól tapadnak.

A hátsó végtagok: l ereszkedő, az izmok nagyon jól láthatóak és tiszták, közepesen erős
fejlődésű.

A kutyafajtára jellemző bőr: sima, vékony, szorosan fekvő és fényes, csupasz foltok nélkül.

A porcelánkopó színe: Nagyon fehér, gömbölyű narancssárga foltokkal, soha nem terjedt ki a köpenyig. Ezek a foltok általában a bőr egyéb fekete pigmentfoltjait helyezik el. A narancssárga csiklandozás a füleken nagyon jellemző a fajtára.

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 332