Barion Pixel

Kutyanevek kuvasz

Megosztás

6 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Szerintem az egy sokak által ismert tény, hogy a kuvasz az egy magyar kutyafajta, ebből adódóan mielőtt belevágnék a kutyanevek listájába mindenképpen ejtenék pár szót magáról a kuvasz kutya fajtáról, hogy jobban megismerd.

A kuvasz eredeti felhasználása

A kuvasz küllemre egy nagydarab kutyafajta elég mély ugatással. Nem csoda tehát, hogy őrző- és védőkutya ként használták a legtöbbet. A legtöbbször ingatlanok, értéktárgyak védelmezésére használták. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy vadászkutya ként is használták.

A kuvasz eredete

Ősi magyar pásztorkutya amely nagy múltra tekint vissza. A kuvasz ősei a magyar megszállás idején kerültek a Kárpát-medencébe. Ekkoriban nagy szükség volt ezekre a kutyákra, hogy őrizzék a nyájakat a ragadozóktól és a tolvajoktól.

Kuvasz temperamentuma

A kuvasz egy rendkívül bátor és rettenthetetlen kutya. Ezt akkor mutatja meg igazán mikor családját kell védelmezni hiszen élete árán is megvédi a családját vagy a rábízott tulajdont. Hűséges és megbízható fajta aki szereti a családját és gazdáját. Mozgásigénye nagy ebből adódóan lakásba nem ajánlott tartani csak kertes házban, további szellemileg is le kell foglalni. A gazdájától kapott bármilyen szeretetet nagyra tud értékelni.

Kutyanevek kuvasznak

Természetesen annál jobb tanácsot én sem tudok adni, mint amit mindenki mond, hogy a választott kutyanév a kuvaszodnak legyen minél rövidebb ami azt jelenti maximum 1-2 szótag.

Kerülni kell az olyan neveket amelyek hasonlítanak egy adott parancsszóra akár hanglejtésben is.

Javasolt több nevet kiválasztani, hogy miután megismerted a kutya igazi természetét könnyebb legyen neki nevet választani. A kuvasz esetében az adott jellemzőkhöz érdemes nevet választani: mackó alkatú kutyának milyen nevet adnál? Milyen nevet adnál egy rettenthetetlen kuvasz számára? Milyen kutyanevet választanál egy szerény kuvasznak?.. Ez csak pár példa volt, de lehet még vicsorgó kuvasznak, lusta, arrogánk kuvasznak is nevet keresni 😀

Kutyanevek listája kuvasznak

Ajka, Asszonyság, Avar, Ákombákom, Álom, Álmos
Baja, Baka, Bakfis, Bakter, Bajusz, Balhé, Bandi, Bandita, Bársony, Bartók, Basa, Bátor, Becse, Batyu, Bendegúz, Betyár, Bimbó, Bizsu, Bocskor, Bodrog, Bodza, Bogár, Boldizsár, Bori, Borcsa, Boszi, Botond, Bonca, Bubu, Buci, Bugac, Bukfenc, Bukta, Bundás
Cimbora, Citera, Csalfa, Csanád, Csapodár, Csárdás, Cserkész, Csibész, Csicsóka, Csillag, Csinos, Csinibaba, Csocsó, Csongor, Csúzli, Csopak, Csobánka
Dabas, Délceg, Démon, Diadal, Dongó, Döme, Dönci
Elemér, Előd, Etele
Falánk, Felhő, Fenomén, Fickó, Fifi, Fillér, Flótás, Főúr, Fruska, Fruzsi, Fürge
Garas, Gavallér, Gertrúd, Gyapjas
Habcsók, Hargita, Hattyú, Házmester, Herceg, Hercegnő, Hernád, Hetyke, Hippolyt, Hóvirág, Hős, Huba, Huncut, Hunor, Huszár
Igazgyöngy, Ipoly, Iván
Jónás, Jurta
Kabala, Kacér, Kajla, Kefír, Kócos, Kincsem, Kisasszony, Komisz, Kópé, Koppány, Krajcár, Kredenc, Kuruc
Labanc, Lángos, Latyak, Legény, Lehel, Lenke, Lepke, Levente, Lóca, Lovag, Luca, Lucifer, Lurkó
Manci, Mancs, Mamlasz, Margaréta, Maszat, Mátka, Mátra, Matyi, Matyó, Merész, Mimi, Mici, Muki, Mákvirág
Nádor, Nelli
Pajtás, Palóc, Pamacs, Pampuska, Panka, Panna, Pengő, Pletyka, Pimasz, Pipacs, Pityu, Prímás, Pupák, Puszi
Ravasz, Rigó, Rokka, Rózsa, Rumli
Sámli, Samu, Soma, Sólyom, Suba, Sudár, Suhanc, Sümeg, Slambuc, Szellő, Szikra, Szotyi
Tappancs, Táltos, Tisza, Topi, Tulipán, Tücsök, Tündér
Ugar, Ulti
Vezér, Vihar, Vitéz,
Zivatar, Zizi, Zselyke, Zsivány, Zsombor, Zsozsó

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 321