Barion Pixel

Kutyanevek németjuhásznak

Megosztás

7 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Az egyik legtöbb ember által ismert kutyafajtának keresünk most nevet, ez nem lehet más, mint a németjuhász 😀 Szerintem mindenkinek él a fejében egy kép erről a kutyáról kinek negatív kinek pozitív. Sokan félnek ettől a kutyától, mert nagytestű és a farkasokra emlékezteti az embereket. De! Hidd el nekem minden nevelés kérdése. Nekem eddig csak olyan németjuhászokkal volt szerencsém találkozni akik roppant játékosak és emberszeretők voltak. Ami legfőképpen a gazdájuk iránti viselkedésükben nyilvánult meg.

Mielőtt belevágnánk a németjuhász kutyanevek listájába előtte engedd meg, hogy kicsit bemutassam neked ezt a kutyafajtát pár szóban. Reménykedve abban, hogy már innen is lesz majd pár németjuhásznak való név ötleted.

Németjuhász eredeti felhasználása

Szerintem nem kell mondanom, hogy juhászkutyáról van szó ebből adódóan roppant okos és tanulékony kutyafajta. A németjuhász felhasználásának listája nem is egy dologból áll a listán tudhatja a munkakutya, terelő és szolgálati kutya szerepet is. Természetesen ne felejtsük ki a listából, hogy nem csak megjelenésből adódóan, de a ösztönös adottságainak köszönhetően is jó őrző és védőkutya is egyben.

A németjuhász temperamentuma

A németjuhász egy kiegyensúlyozott kutyafajta, erős idegzetűnek kell lennie a karkterét tekintve. Minden körülmények között magabiztosnak és jó természetűnek valamint figyelmesnek kell lennie.

Mozgásigénye nagy ezért lakásba annyira nem illik és társul mellé, hogy elég komoly hanggal is tud ugatni amit nem biztos, hogy a szomszédok jól viselnek.

A mozgásigényétől már csak a szellemi szükségletei lehetnek nagyobbak. Nagyon intelligens és tanulékony kutyáról beszélünk. Ezért tanítása rendszeres tréningelése elengedhetetlen, hogy kiegyensúlyozott kutyát tudj magad mellett.

Összefoglalva a németjuhász nem egy kezdőknek való kutyafajta. Ezért mindenképpen egy tapasztalt megfelelő idővel rendelkező gazdi mellé ajánlott.

Névválasztás – kutyanevek németjuhásznak

Nos azt szerintem már sokszor és mindenhol is hallottad, hogy válassz rövid és tömör kutyanevet németjuhászodnak, ami azt jelenti, hogy maximum 1-2 szótag hosszúságú névben gondolkodj.

Ügyelni kell arra is, hogy a kiválasztott név ne hasonlítson az általad használt vezényszavakra sem, itt érdemes a hanglejtésre is figyelni!

A névválasztás sosem egyszerű, hiszen innentől kezdve ezt a nevet fogja viselni életében. Felmerül a kérdés, hogy érdemes e választani nevet mielőtt megismered a kutyádat. Erre a legjobb amit tanácsolni tudok, hogy készülj több névvel tulajdonságaitól függően. Például: szórakozott németjuhász kan kutya neve: Betyár vagy Szultán, őrjöngő németjuhász kan kutya neve: Tornádó, Csapi. Ugyanezt tedd meg, a hisztis, a fáradékony, álomszuszék tulajdonság esetében. Remélem szemléletes volt a példa 😀

Kutyanevek listája németjuhásznak

Kutyanevek kan németjuhásznak

Ace
Agustus
Apollo
Armageddon
Atlas
Axel
Bones
Boomer
Boots
Boris
Branson
Bruno
Caesar
Cain
Caleb
Captain
Casanova
Comet
Dakota
Dimitri
Dino
Duke
Epic
Ernie
Falcon
Fido
Fireball
Flash
Fletch
Freddy
Fudge
Furball
Goliath
Grover
Gusto
Hammer
Hansel
Harley
Hawk
Hercules
Higgins
Hudson
Indigo
Jack
Josh
Keanu
Kip
Kuma
Larry
Lucas
Major
Marshall
Mason
Matrix
Maui
Max
Milo
Mister
Monkey
Napoleon
Neutron
Newton
Nova
Nugget
Oakley
Omar
Omega
Orion
Otto
Owen
Pepper
Pluto
Polo
Popeye
Prince
Pugsley
Radar
Renegade
Rex
Rocky
Romeo
Roofus
Ross
Ruckus
Rudy
Rusty
Scooby
Scrappy
Scruffy
Skipper
Spud
Sunny
Tarzan
Thor
Tornado
Triple
Tzar
Val
Viking
Viper
Vodka
Wilson
Wizard
Yang
Yoda
Yogi
Zade
Zeus
Zodiac
Zohar
Zorro

Kutyanevek szuka németjuhásznak

Aaliyah
Aba
Abbagail
Abey
Alexandra
Amber
Angel
Annabelle
Annie
Anya
Ashley
Asia
Athena
Autumn
Ava
Baba
Belle
Blair
Blondie
Bonnie
Brandy
Breeze
Brownie
Buttercup
Cassie
Champagne
Charm
Chloe
Chocolate
Cleopatra
Coco
Cookie
Coral
Courtney
Cuddles
Daphne
Dawn
Desiree
Destiny
Diamond
Dixie
Dutchess
Elexis
Elle
Elsa
Erika
Evita
Faith
Finger
Flower
Fluffy
Foxy
Gloria
Gretel
Gwen
Hailey
Heaven
Hedi
Helena
Isabella
Jasmine
Jewel
Kasha
Kiki
Krissy
Lady
Leena
Lexus
Lovely
Lucy
Marie
Maxie
Meodow
Mia
Millie
Missy
Muffet
Mya
Nancy
Nikita
Nora
Olive
Opal
Petra
Princess
Puddles
Pumpkin
Queen
Rachel
Rose
Roxanne
Roxy
Ruby
Sabrina
Sady
Sage
Sara
Taffy
Tamra
Tasia
Ursula
Val
Venus
Violet