Barion Pixel

Tereppóráz

Megosztás

3 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Tereppóráz

Szerintem egyre több gazdi szeretné megosztani kedvencével élete több területét is így a sportot is. Ma már van rá lehetőség, hogy a terepfutást is együtt csináld kutyáddal.

Tereppóráz felhasználása

Alavetően ezeknek a pórázaknak is több típusa van, van amelyik inkább csak sétára alkalmas, de van amelyik futásra is alkalmas. Amelyik futásra is alkalmas ott mind a két végén van csatlakozási lehetőség. Erre azért van szükség, mert futás közben kényelmetlen lenne tartani a pórázt és inkább a derékra kerül rögzítésre és így nem kell fogni a pórázt így nem akadályozza a futót a mozgásban.

Kutya sport – terepfutás kutyával – canicross

Amennyiben én tudom már Magyarországon is vannak ilyen versenyek, nálunk canicross-nak is hívják ezt a tevékenységet. Amit olvastam erről a versenyről, hogy egy két méteres póráz van a futóhoz rögzítve, általában a legjobban bevált módszer a derékhoz való rögzítés.

Sport események

Természetesen amennyiben szeretnél közös élménykeet gyűjteni kutyusoddal és meggyőződésed, hogy kifejezetten jól tudtuk együtt futni pórázzal, akkor nézz be a Magyar Canicross Sportegyesülethez (MCSE). Az ő honlapjukon tudsz tájékozódni a sporteseményekről is.

A Magyar Canicross eddigi története

A Magyar Canicross Sportegyesület 1999-ben alakult meg. Alapítói elsősorban kutyás terepfutó ( canicross) és terepkerékpáros ( bikejöring) versenyzők voltak. Az egyesület versenyzői a magyar élvonalba tartoznak, több országos bajnoki és Európa bajnoki címet nyertek. Az egyesület az Európai Canicross Szövetség alapítói között volt. Két Európa bajnokságot rendeztünk: 2004-ben Szilvásváradon és 2009-ben Sopronban. Az egyesület a Magyar Kutya Sportszövetség tagja. Jelenleg szintén az egykutyás húzósportok a meghatározóak az egyesület életében, de vannak fogatos versenyzőink is.

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 322