Barion Pixel
Szájszíj nylon L fekete
Szájszíj nylon L fekete

2 590 Ft

2 590 Ft

Szájszíj nylon L fekete

2 590 Ft

Leírás

Állítható nyakpánttal ellátott szájszíj a kutyasétáltatás közbeni rángatásának megszüntetésére. Minőségi anyagokból és magas szakítószilárdsággal bíró csatokkal a biztonságos sétáltatásért. 

Szájszíj nylon L fekete termékleírás

A TRX19281 cikkszámú nylon szájszíj színe fekete. A 4011905192819 EAN kódú termék gyártója a nagy múltra visszatekintő Trixie. A trixie számtalan terméket gyárt kutyafelszerelés kategóriában: póráz, nyakörv, hám..

A trixie nylon szájszíj alap adatai:

L-es méretű

Fekete színű

Nylon hevederrel ellátott

Műanyag csatokkal

A D-gyűrű (a D gyűrűhöz lehet csatolni a pórázt, a D gyűrű helyzetileg a kutya alsó ajkán helyezkedik el) lehetővé teszi a fej melletti vezetést és jobb irányítást biztosít

Extra puha neoprén béléssel a kutya kényelméért

Szájszíj nylon L fekete méretei

Orrkerület méret: 18-31 cm

Nyakpánt méret: 16-28 cm

Kutyafajta, mint példa: Doberman, Dalmata

Mekkora méretű szájszíj kell a kutyának

Kedves Gazdi! Itt az alkalom, hogy elővedd a mérőszalagot és mérd le vele a kutya orrkerületetét. Természetesen ezt a legvastagabb ponton kell megtenned ami a szemétől 1-2 cm-re lehet. 

Amennyiben nincs otthon olyan mérőszalag amit az orra köré lehet tekerni. Akkor egy madzag is elég lesz amit az orra köré tudsz tekerni, a madzagot szépen a mérőszalag mellé helyzed és már meg is van  a kutya orrának kerülete. 

Mire jó a szájszíj – szájszíj előnyei

Újdonságot én sem tudok már mondani, alapvetően a kutya húzásának és esetleges harapásának (azaz agresszív kutyák viselkedésének szabályozására – figyelem! A szájszíj nem büntető eszköz) meggátlására lett kitalálva.

A szájszíj nagy előnye, hogy tulajdonképpen önműködő. Ez annyit jelent amennyiben a kutya elkezd húzni a póráz megfeszül és a szájszíj összezárja a kutya állkapcsát. Ez a folyamat nem okoz neki fájdalmat, de meggátolja a kutyát a harapásban és nyáron a számára oly kellemes lihegésben.

A szájszíj a szájkosárhoz hasonló szerepet is betölt ugyanis meggátolhatjuk vele, hogy valami azonosítatlan dolgot megegyen a földről ezzel elkerülve az esetleges mérgezést vagy gyomorrontást. Itt azonban a szájkosárral ellentétben állandó figyelemre van szükség, mert a szájszíj alapállapotban engedi a kutyát lihegni enni és inni. A csukott száj állapota csak abban az esetben áll fenn ha megfeszítjük a pórázt.

Szájszíj vagy szájkosár

A szájszíj a szájkosárral megegyező kategóriába tartozik, legalábbis tulajdonságai alapján (pántja állítható, könnyen és gyorsan felrakható és leszedhető, amennyiben már gyakorlott kutával vagyunk, egyéb esetben hosszú folyamat mire eljutunk oda, hogy akadály nélkül fel és le vegyük). 

Szerintem mind a kettő terméktípusnak megvannak a saját előnyei. Amennyiben nem szeretnél költeni mind a kettő termékre úgy a szájkosarat javaslom, mert jogszabály szerint arra van szükség a tömegközlekedésen. 

Amennyiben viszont csak tanítani szeretnéd a kutyádat és már sétáltattad szájkosárra, akkor viszont bátran ajánlom a szájszíjat, hogy mind a ketten tudjatok fejlődni te is, mint gazdi és a kutyád is. 

Nekem személyes tapasztalatom az volt, hogy szájkosárról szájszíjra váltani könnyebb volt, mint egyből szájszíjjal kezdeni.

Egyéb információk

Figyelem! A terméket egészségügyi okokból nem cseréljük. Ezért kérjük a termék megrendelése előtt a kutyát mérjék meg és a méretnek megfelelő terméket rendeljék meg.

A termék kiszállításának ideje: 2 munkanap

A szállítási költsége: 890 Ft

Kutyafelszerlés termékkategóriák

Szájkosár blogbejegyzések