Barion Pixel

Kutya szájszíj

Megosztás

7 perc a tartalom elolvasásának időtartama

A trixie által gyártott kutya szájszíj amit halti húzás elleni szájszíjnak is szoktak nevezi igen közkedvelt termék. Hiszen a kutyának is kényelmes viselet, mert követi a kutya fejformáját. Ezzel a típusú szájszíjjal igen könnyen meg lehet tanítani a húzásmentes sétáltatásra.

Figyelem! Kedves Gazdi! Légy türelmes és ne erőszakold rá a kutyára a szájszíjat. Ez egy folyamat lesz amíg a kutya megtanul melletted sétálni nyugodtan.

Halti húzás elleni szájszíj

Első körben tisztázzuk a szájszíjak működését. A szájszíj esetében a hangsúly a kutya pofa részén van. A szájszíj alapállapotában a kutya ki tudja nyitni a száját szabadon tud inni és enni, illetve lihegni is azaz próologtani.

Ide kerül rögzítésre a póráz is, így a szájszíj egyszerre tölt be póráz és szájkosár szerepet. Amikor a kutya elkezd húzni és a póráz megfeszül akkor a pofa részt a szájszíj automatikusan összezárja. Addig nem engedi a kutyát amíg az nem lazít a pórázon.

Amikor a kutya elkezd húzni, két dolog történik. Első : összezárul a kutya pofája. Második: mivel a kutya fejéhez van rögzítve a póráz a kutya feje ennek hatására ki fog térni jobbra vagy balra (attól függően melyik oldalunkon sétál) ezzel elterelve őt a céltól.

Szájszíj választása kutyáknak

Kedves gazdi vegyél elő egy mérőszalagot amit a kutya pofája köré tudsz tekerni. Amennyiben nincs otthon tekergethető mérőszalag semmi gond egy madzag is tökéletes lesz. A madzagot szépen tekerd a kutya pofája köré a legvastagabb résznál ami a szemétől kb 1-2 cm-re lehet. Ezt követően terítsd ki a madzagot és tedd a mérőszalag mellé.

trixie szájszíj

Szájszíj használata

Kedves Gazdi! Most a kiskedvenced nevében szólok hozzád pár szót, a szájszíj nem büntető eszköz! Ezért ne használd a kutyád büntetésére!

A kutya szájszíj használata egy folyamat kell, hogy legyen. Nem kell vele sietni fő a fokozatosság.

A saját tapasztalatom az volt, hogy egyszerűbb szájkosárral indítani, mint egyből szájszíjjal. A szájkosárra szoktatni (<- szájkosárra szoktatási tippekért katt a linkre 😀 ) a mogyoróvaj technikával könnyebb volt, mint a szájszíjjal. Nálam ezt jelentette a fokozatosság, első körben szájkosár volt aztán tértünk át a szíjszíjra amikor már egy gyakorlott sétáltatott kutya állt mellettem és már csak a rángatásról kellett leszoknia.

Kutya szájszíj vagy szájkosár

Szerintem mind a kettőnek megvannak a saját előnyei. Amennyiben elég kitartó gazdik vagyunk szerintem szájkosárral is le lehet szoktatni a kutyát a rángatásról és húzásról amennyiben eleget gyakorlunk vele és ügyelünk a fokozatosságra.

A szájszíj előnyei:

Jobban hatást tudsz gyakorolni a kutyára, jobban érzi amennyiben valami nincs rendben, azonnali következménye van ha elkezd húzni.
Meg tudod gátolni, hogy felegyen bármit is a földről amit nem kellene, de ehhez állandó figyelemre van szüksége.

Szájkosár előnyei:

A szájkosár használata bizonyos helyeken kötelező (kattints a linkre a szájkosár jogszabályok áttekintésére).
Meggátolja az esetleg harapást.
Ugyan úgy, mint a szájszíj meggátolja, hogy a kutya a földről egyen.

Trixie top trainer szájszíj

Itt igazából egy a kutyusom.hu-nál is kapható terméket szeretnénk megemlíteni a mi a trixie top trainer szájszíj. Amely kiváló anyagokból és ereős csatokkal lett ellátva annak érdekében, hogy minél tovább és minél eredményesebben tudjuk használni. Szájszíjjak a linkre kattintva elérhetőek.

Szájszíj használata

Nos amint azt már fentebb is említettem én a fokozatosság híve vagyok, de természetesen belátom, hogy vannak más technikák is amivel a halti top trainer szájszíj viselését meg lehet tanítani kis kedvencünknek. Ezt a videót kihívást kedvelő vagy gyakorlottabb gazdiknak ajánlom.

Trixie szájszíj Budapest

Mondanom sem kell, hogy nem csak Budapesten, de az egész ország területén elérhetőek termékeink hiszen trixie webshophoz mérten és a vevők elégedettsége érdekében megrendelt termékeidet 2 munkanapon belül szállítjuk ki.