Barion Pixel

Kutyahám kistestű kutyáknak

Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Kutyahám kistestű kutyáknak

Van egy kistestű kutyád hatalmas energiával? Akkor ez a cikk neked szól! Megnézzük miért éri meg egy energiabomba kiskutyának jobban a kutyahám és automata póráz párosítása.

Válaszd a kutyahámot nyakörv helyett

A kistestű kutyák esetében javasolt a kutyahám használata nyakörv helyett. Ennek az az oka, hogy a testméret csökkenésével a légcső is egyre finomabbá, érzékenyebbé és sérülékenyebbé válik. Ezzel párhuzamosan a nyakörv által okozott balesetek is egyre népszerűbbek kistestű kutyák esetében. Gondolj bele ebbe a szituációba: nyakörv és automata póráz = elfut a kutyád az automata póráz viszont nem végtelen hosszúságú eljön az a pont amikor elfogy és megakad, ezzel rántva meg a kutyát. Ebben az esetben ez az energia a kutya nyakára fog összpontosulni, így fennáll a sérülés veszélye is.

A következtetés az, hogy a kutyám a nyakörvvel szemben ilyenkor nem a nyaki részre terhel hanem a mellkasi részre. Ezért hosszútávon a kutyahám kistestű kutyáknak sokkal jobb megoldás.

Kutyahám méret választás kistestű kutyáknak

Egyik kutyafajta esetében sem könnyű a megfelelő méret kiválasztása és így van ez a kistestű kutyák esetében is. Amennyiben nincs időd elmenni kutyáddal úgy nem amrad más választás, mint felkeresni egy kutyafelszerelés webáruházat ami árul kutyahámot kistestű kutyák számára is.

Érdemes lehet méretet venni kutyádról, itt két fontos méret van a nyak kerülete illetve a törzsnek a kerülete, a törzsét érdemes mérni a legvastagabb helyen.

Kutyahám előnyei

  • A kutyahámok megfelelően elosztják a húzás erejét
  • Ergonomikus kialakítás: alkalmazkodik a mozgáshoz és a testalkathoz, rugalmas anyagokból készült
  • A méret állítható – a trixie által gyártott termékek esetében általában fokozatmentesen állítható, és ami az én személyes kedvencem, hogy több helyen is állíthatóak
  • Gyorsan felhelyezhető: könnyen felhelyezhető a fej fölé és beállítható.
  • Könnyen tisztíthatóak – mosógépben moshatóak

Kutyahám és automata póráz párosítása

Meséltem, hogy ez a párosítás különösen jó lehet ha egy örökmozgó kutyáról van szó. Ezt szeretném most neked kifejteni. Amint tudod az automata póráz hosszától függően a kutya el tud tőled futni több méterre aztán vissza így máris pár méterrel többet tett meg, mint te. Ezzel semmi gond sincsen ezt használd ki, mert ő így sokkal többet sétál ugyanannyi idő alatt, mint te és ezáltal jobban el is fárad.