Barion Pixel

Kutyahám típusok

Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Ma már rengeteg kutyahám típus elérhető a piacon attól függően milyen életvitele van az adott kutyusnak. Nekünk is személy szerint több hámja van a kutyának, mert van amit kényelmesebbnek találtunk túrázáshoz és van amit csak sétáltatáshoz használunk. Természetesen a többi gazdit sem szeretnénk cserben hagyni ezért az egyik legmegbízhatóbb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező márkát hoztuk el nektek ami nem lehet más, mint a Trixie kutyahámok széles választéka.

Puppy hám

Természetesen minél előbb el tudod kezdeni a sétáltatást annál jobb, ezért a kezdeti sétáltatásokhoz kivló választás lehet a junior puppy hám más néven a kölyök hám. Én ezt a kutyahám típust eddig még csak kistestű kutyákon láttam.

Túrahám

A túráhámot azoknak a kutyusoknak tudom ajánlani akik tényleg sokat túráznak és túrázás közben is kifejezetten sokat mozognak. Ami számomra azt jelenti, hogy nem végig a gazdájuk mellett sétálnak hanem futkároznak össze vissza. Ez a kutyahám típus inkább a mozgékonyabb nagyobb mozgásigényű kutyáknak lehet jó választás.

Tréning hám

Természetesen elengedhetetlen gondolni azokra a gazdikra akik szeretnek a kutyájukkal foglalkozni és ezáltal rengeteget tanítják őket.

Powerhám

Ami a legtöbb ember fejében talán ott lehet a powerhám kutyahám típusokkal kapcsolatban az talán a Julius-K9 kutyahám. Robosztus hámok nagy hevederekkel, és nagy test lefedetséggel. Az egyetlen amire érdemes odafigyelni, hogy légáteresztő anyagból készüljön, mert ha ez nem így van akkor nyáron könnyen lehet melege a kutyának ebben a hámban.

Norvég hám

Ezt a kutyahám típust is sorolhatjuk valamilyen szinten a túrahámok közé, de ez inkább azoknak a kutyáknak való akik végig a gazdi mellett maradnak és nem szaladgálnak mindenfelé a túra alatt.

Trixie autós kutyahám

Természetesen gondolni kell arra is amikor a kutyával utazni kell valahova ráadásul kocsival. Itt nincs menekvés a KRESZ szabályzatában is le van írva, hogyan lehet kutyával autókázni amihez elengedhetetlen az, hogy a kutya megfelelően legyen rögzítve a kocsiban.