Barion Pixel

Automata póráz

Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Mondanom sem kell, hogy rengeteg féle és fajta termék elérhető már a kutyafelszerelés piacán. Most az automata pórázt szeretném neked kicsit jobban bemutatni.

Flexi automata póráz

Természetesen említenem sem kell, hogy mi is az egyik legismertebb automata póráz márkát áruljuk ami a flexi. Ennek oka, hogy roppant strapabíró és nagyon egyszerű felhasználóbarát kialakítása van.

Flexi automata póráz típusok

Attól függetlenül, hogy átfogóan automata póráznak hívjuk őket még van köztük különbség, van szalagos és zsinóros póráz. Nekünk jelenleg szalagos póráz van amit egy törpe uszkárral használunk főleg túrázáshoz. Nekünk tökéletesen bevált a szalagos nem fordult elő, hogy megtörne a szalag vagy bármi ilyen jellegű probléma. Az egyetlen probléma ha hagyod a kutyádnak, hogy körbecsavarjon vele és bizony ebben az esetben a szalag tud sérülést okozni a gazdinak. A zsinóros póráz talán ebből a szempontból biztonságosabb főleg gyerekek esetében vagy friss első gazdik esetében.

  • Flexi szalagos automata póráz
  • Automata zsinór póráz

Miért jó az automata póráz

Legnagyobb előnyének azt tartom, hogy kifejezetten nagy szabadságot tud adni a kutyának. Ami azt jelenti, hogy amíg te sétálsz a kutyád ide oda tud rohangálni és ezzel a többszörösét teszi meg annak a távnak amit te sétáltál.

A flexi próázaknak van fixálható hosszúság funkciója is, ez kifejezetten jól jön ha városban sétáltok vagy forgalmas út mellett.

Természetesen arról sem szabad elfeledkezni, hogy automata póráz funkció a legjobb benne. Amikor a kutyusod elindul feléd akkor a póráz automatikusan feltekeri a kint lévő szalagot vagy zsinórt.

Automata póráz használata

Leírhatnám hosszú sorokon keresztül mi hogyan tanítjuk a törpe uszkárunkat (Blacky-t) az automata póráz használatára, de szerintem hazánkban az egyik leghitelesebb kutyatréner is meg tudja ezt tenni helyettem. Az alábbi videóban Nyakas Gábor fogja nektek elmagyarázni, hogy kell ezt a póráz típus helyesen használni.

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 322