Barion Pixel

Póráz típusok

Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Az alap kutyafelszerelések közé tartoznak a pórázak is így szeretnénk bemutatni neked a póráz típusokat és ezzel segíteni, hogy eligazodj ebben a világban is, főleg ha első kutyusod lesz.

Automata póráz

Talán a legismertebb póráz típus az automata póráz. Az egyik legelterjedtebb póráz kistestű kutyás gazdik körében és természetesen ezzel egybekötött, hogy a városban élők körében. Ennek oka, hogy sokan nem bíznak ebben a póráz típusban nagytestű kutya esetében.

Hatalmas előnye a városban élők számára, hogy egy séta alatt az automata póráznak köszönhetően a kutyád képes a te megtedd távolságod akár többszörösét is megtenni. Ezért kevesebb sétával töltött idő alatt is le tud fáradni fizikálisan.

Dupla póráz

Természetesen ez a póráz típus azoknak ajánlott akinek két házikedvence is van otthon. Fontos megemlítenem, hogy akkor érdemes ilyen pórázra váltani, ha már két összeszokott kutyáról van szó. Amennyiben még csak az ismerkedés elején vagy a közös sétáltatások elején tartasz akkor még adj nekik időt amíg összeszoknak.

Futópóráz

Igazán aktív életet élő kutyák számára természetesen elérhető a futópóráz is, itt a legtöbb esetben a ember derekához rögzíthető a póráz. Ez azért szükséges, hogy ne a kezedben kelljen tartani a póráz végét.

Felvezető póráz

A kiállításokon használt póráz típus, amely a kutya elvezetésére szolgál.

Keresőpóráz

A keresőpórázt vagy nyomkövető pórázt természetesen nem csak vadászkutyák és sport szempontjából tudod használni. Ezek a póráztípusok kifejezetten hosszúak 5 – 10 méter körül mozog a hosszuk. Ebből adódóan nagy mozgásszabadságot lehet biztosítani kutyád számára. Valamint tökéletes választás lehet tréningekhez is, én személy szerint a törpe uszkárunkkal ezzel a pórázzal gyakoroltam a behívást.

Tereppóráz

A tereppóráz még nálunk is tesztelés alatt van, első körös tapasztalatok alapján nem sok mindenben tér el egy keresőpóráztól, főleg a hétköznapi használatok során. Azonban egy lépéssel talán közelebb van az elpusztíthatatlan strapabíró póráz fogalmához.