Barion Pixel

Control nyakörv

Megosztás

5 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Mi az a control nyakörv?

A control nyakörv nem más, mint az elektromos nyakörv, általában nagyon temperamentumos kutyákhoz szokták javasolni. Különböző jelzési módok ( rezgő, fényjelző opciók) vannak beépítve a nyakörvbe, ami nagyon praktikus megoldás a kutyanevelés során. Vajon jó ez így? A control nyakörv használatát egyik tréningen sem fogják neked javasolni, mint kutya tréning eszköz.

Control nyakörv előnye

Vannak kifejezetten nagy hatótávolsággal bíró nyakörvek, amelyek elérhetik akár az 1km-es hatótávot is.

Mi az, amit még olvashatsz előnyként a neten

Pontos visszajelzés: Az elektromos nyakörv lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy azonnal és pontosan visszajelzést adjon a kutyának a nem kívánt viselkedésről. Ez hatékony lehet a kiképzés során.

Távoli irányítás: Sok elektromos nyakörv távirányítóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy a távolból is reagáljon a kutyára. Ez különösen hasznos lehet szabadtéri helyszíneken, ahol a kutya távolra kerülhet.

Megerősítés: Az elektromos nyakörv lehetőséget ad a kívánt viselkedés megerősítésére, ami segíthet a kutyának a helyes viselkedés megtanulásában.

Azonnali reakció: Az elektromos nyakörv lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy azonnal reagáljon a kutyára, különösen olyan helyzetekben, ahol a gyors cselekvés lehet a biztonságosabb választás.

Egyéni beállítások: Sok elektromos nyakörvnek lehetősége van a stimuláció erősségének szabályozására, hogy megfeleljen a kutya méretének és érzékenységének. Ez lehetővé teszi a személyre szabott kiképzést.

Control nyakörv hátránya

Amit az előnyöknél olvasol az mind szép és jó, de a kutyatréning és a kiképzés nem arról, szól, hogy a kutya barangol valahol te pedig megrezegteted a nyakán lévő nyakörvet.

A kutyatréning az a közös munkáról és az együtt töltött értékes időről szól, ahol megismeritek egymást ki hogyan reagál az adott szituációban.

A kutyádnak nem egy rezgésre van szüksége, mint jutalom hanem a kezedből kapott jutalomfalatra, a dícsérő szavaidra, a jól megérdemelt simire, de a legfontosabb a szemkontaktus.

A közös munka által lesz a kutyádból olyan kutya, aki bármi áron meg fog majd téged védeni, és társ lesz bármilyen közös munkában amire megkéred.

Modern kutyatréning

A modern kutyatréning ma már eljutott odáig, hogy a kutyád tanítása nem a negatív visszacsatoláson alapszik, hanem a pozitív visszacsatoláson. Ez nem azt jelenti, hogy elnézzük neki ha valami rosszat csinál hanem, hogy apró lépésekkel rávezetjük a jóútra és a jó mozzanatait jutalmazzuk.