Barion Pixel

Trixie Fojtó Cavo, M 39–45 cm/12 mm, Piros

1 390 Ft

Elfogyott

Leírás

Trixie Fojtó Piros Cavo Termékleírása

Gyártó: Trixie

Trixie Cavo anyaga: szövet

Trixie Cavo mérete: M

Trixie félfojtó nyakörv mérete (cm): 39-45cm

Trixie félfojtó nyakörv vastagsága 12 mm

Nyakörv színe: piros

Félfojtó nyakörv vagy más néven Martingale nyakörv.

Trixie félfojtó nyakörv

Amint azt gondolom tudod létezik fojtó nyakörv, ami tulajdonképpen bizonyos gazdák szerint hatékony módszer agresszív, temperamentumos viselkedésre. 

A fojtó nyakörv működése igen egyszerű: a kutya elkezd húzni akkor a nyakörv is szűkebb lesz a nyakán ezzel okozva magának fájdalmat. 

A félfojtó nyakörv ennek már egy továbbfejlesztett változata. Ebben az esetben egy fém karika akadályozza meg, hogy egy bizonyos pontnál tovább feszüljön a kutya nyakán a póráz.

Szövet félfojtó nyakörv

A trixie mindent megtett, hogy az általa készített félfojtó nyakörv azért rendelkezzen rugalmassággal is. Ezért ezt a Cavo fantázianevű nyakörvet nylonból készítette, hogy minimálisan, de rugalmas legyen.

Félfojtó nyakörv felhelyezése

A félfojtó nyakörvön két fém karika is van ami lehetőséget kínál arra, hogy csatlakoztassuk a pórázt hozzá. De! Sajnos nem lehet mind a kettőbe.

Amikor a jó helyre van csatlakoztatva a póráz akkor egy esetleges húzást követően a nyakörv meglazul. Amennyiben viszont nem jó helyre lett csatolva úgy nem lezul ki magától.

Félfojtó nyakörv vagy hám

Én személy szerintem nem szeretem amikor a gazdi fojtó nyakörvvel akarja megoldani a problémát. Szerencsére a félfojtó nyakörv már nem okoz olyan komoly fájdalmat a kutya számára.

Alapvetően azt vallom, hogy kellő gyakorlással a legtöbb problémát lehet orvosolni. Amikor már végleg elvesztél akkor fordulj szakképzett trénerhez.

A hám előnye, hogy a kutya nyakáról teljes mértékben leveszi a terhelést, pontosabban az erőhatások nem a nyak részen fognak eloszlani hanem az egész mellkas és váll részen. Azonban még így is érzékeltethetjük a kutyával ha rosszat csinál.

Kutyafelszerlés termékkategóriák

Nyakörv típusok blogbejegyzések