Barion Pixel
Trixie Szájkosár Műanyag M fekete
Trixie Szájkosár Műanyag M fekete

1 990 Ft

1 990 Ft

Trixie Szájkosár Műanyag M fekete

1 990 Ft

Leírás

Műanyag szájkosár M termékleírás

„A Trixie műanyag szájkosár megakadályozza, hogy kedvence mérgezett csalikat, vagy olyan dolgokat vegyen a szájába és egyen meg, amely veszélyes lehet az egészségére.

Nem okoz gondot zihálás, szimatolás, ivás, vagy jutalomfalattal történő etetés közben.

3 pontos biztonsági rögzítéssel ellátott, állítható nyakpántok.

Színe: fekete

Méret: M

Belső orr kerülete: 23,5 cm

Kosár felső hossza: 6,6cm”

Szájkosár méretválasztás

 1. Mérje meg mérőszalaggal a kutya orrtövének kerületét úgy, hogy mutatóujját is a mérőszalag alá helyezi, hogy elegendő hely állon rendelkezésre, majd válassza ki a megfelelő méretű terméket.

Szájkosár használata

 1. Helyezze a szájkosarat a kutya orrára.
 2. Kutyájának képesnek kell lennie lihegni és szabadon mozgatnia a nyelvét a szájkosárban.
 3. Nyakszíj (b): Ügyeljen arra, hogy a nyakszíj szorosan illeszkedjen, a szájkosár ne csússzon rá a kutya szemeire és elegendő hely legyen az orrsík és a szájkosár között.
 4. Gondosan ellenőrizze a hevedert, hogy a szájkosár nem tud-e elcsúszni. Győződjen meg arról, hogy a szájkosár biztonságosan illeszkedik úgy, hogy megpróbálja előre és a kutya orra fölé húzni. Adjon egy kis időt kutyájának. Kezdetben a kutya megpróbál megszabadulni a szájkosártól. Tartsa szemmel kutyáját, hogy ne tudjon megszabadulni a szájkosártól az esetlegesen veszélyes helyzetekben.
 5. Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő szájkosarat választott.
 6. A szájkosárnak nem szabad szorosnak lennie.
 7. Lassan szoktassa hozzá kutyáját a szájkosárhoz, pl. adjon neki jutalomfalatot, amikor felhelyezi rá a szájkosarat.
 8. Legyen felelős kutyatulajdonos! Ne hagyja kutyáját felügyelet nélkül, amíg a szájkosarat viseli. Ugyanígy, a kutya ne viselje hosszabb ideig a szájkosarat.
 9. Ne használja a szájkosarat büntetésre.

Kutya szájkosárra szoktatása

Nekem az egyik kedvencem a mogyoróvajas csel. Természetesen ezt a módszert inkább csak műanyag szájkosarak esetében javaslom, mert azokat könnyű tisztítani. Kedves Gazdi! Légy türelmes és gyakorolj eleget a kutyával. 

 1. lépés keresni valami kenhetőt amit a kutya is szeret (én a mogyoróvajat szoktam használni, de amennyiben allergiás rá a kutyád akkor természetesen választhatsz mást csak a lényeg, hogy kenhető legyen és ne tudja fél másodperc alatt megenni).
 2. Ezt követően kell egy kicsit kenni a szájkosár belsejébe és hagyni kell, hogy a kutya önállóan semmi erőszak nélkül beledugja az orrát és úgy egye ki belőle a csalit / mogyoróvajat. Itt még nem kell összecsatolni rajta a szájkosarat, csak addig kell eljutni, hogy önállóan saját akaratából dugja bele az orrát. Ezt gyakoroljuk vele párszor.
 3. Amikor már eleget gyakoroltuk, a mogyoróvajat le kell cserélni dicséretre és simogatásra. 
 4. Ezt követően már összecsatolhatjuk a szájkosarat, de nem kell rajta hagyni 10 percekre, csak 1-2 percre.

Kutya szájkosár törvény

Ezzel jobb ha minden kutya gazdi tisztában van és tudja milyen törvények vonatkoznak a kutyasétáltatásra és tömegközlekedésen való utazásra. 

A szájkosár használata tömegközlekedésen kötelező és természetesen minden olyan helyen ahol ez ki van rakva.

Kutyafelszerlés termékkategóriák

Szájkosár blogbejegyzések