Barion Pixel

Puppy dog hám

Megosztás

7 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Amint azt már a kutyusom.hu-nál megszokhattátok a puppy dog hámok tekintetében is a piacon lévő egyik legjobb márkát hozzuk el nektek. Ez nem más mint a trixie, ennek a gyártónak már sok éves tapasztalata van kutyafelszerelések gyártásában.

A hámok egyre jobban elterjedt a gazdik körében, mert a gazdik egyre jobban odafigyelnek, hogy a kedvencuk számára is kényelmes és kíméletes legyen a sétáltatás. Szerintem annál nagyobb előnyt , mint amit mindenhol lehet olvasni én sem tudok mondani. A kutyahám azért kíméletes a kutyával szemben mert nem a nyak részre terhel, mint egy hagyományos nyakörv hanem a kutya mellkasi részére.

Trixie Puppy Soft Hám tulajdonképpen egy puha, szivaccsal bélelt, kellemes tapintású anyagból készült, igen kényelmes teljes test hám kistestű kutyáknak. A kistestű kutyák alatt kérlek értsd a kölyökkutyákat vagy a junior korban lévő kutyusokat.

Puppy dog hám típusai

Szerinem többféle is elérhető ebből a típusból, van a párnázott (mellkasi és hasi részen párnázott) és van olyan, mint a nagy felnőtt kutyáknak való ami már csak simán szalagos. Ebből a kettőből én jobban ajánlom a párnázottat hiszen ez általában légáteresztő anyagból készül és kényelmesebb viselet a kölyökkutyának is. A sima szalagos talán abból a szempontból lehet kevésbé megfelelő, hogy egy kölyökkutya rengeteget mozog és hihetetlenül nyakatekert pozitúrákban képes néha hemperegni is. Ez kicsit nyomhatja a bőrüket, ennek eredménye pedig az lesz ami nálunk is volt, hogy szépen lassan észrevétlenül rágja majd a hámot.

A hámhoz is fokozatosan kell hozzászoktatni a kutyát, mint minden máshoz erre tökéletes a párnázott verzió amit alig érez, hogy rajta van.

puppy dog hám leírása

Junior dog hám leírása

A kölyökhám tartós pántokból és rugalmas hálós anyagból készült a mellrészen, amely megakadályozza a gége szorítását a póráz húzásakor. Azonban ezekhez a hámokhoz általában egyben jár egy vezetőpóráz is. A hámot a nyakon és a mellkas területén fokozatmentesen állíthatja a kölyök méretének megfelelően.

Puppy hám előnyei

  • H-puha hám állítható vezetőpórázzal kölyökkutyáknak – nagy előnye ennek a csomagnak, hogy pórázzal együtt érkeznek ami még design-ban is illik a hámhoz.
  • Különösen kényelmes: a kellemes és biztonságos sétákhoz fiatal kutyájával – nekem személy szerint az a tapasztalatom, ha hámot szeretnél használni felnőtt korában is akkor érdemes azzal is kezdeni a sétáltatást. Mi a kis uszkárunkkal nyakörvvel kezdtük, de egyáltalán nem akart azzal sétálni és mi is biztonságosabbnak éreztük hámmal. Amire extraként nem is gondoltunk, hogy hámmal is ugyanolyan könnyű irányítani a kutyát, mint nyakörvvel.
  • Hálós anyag: rugalmas a mellrészen, megakadályozza a gége szorítását húzáskor, a hálós anyagnak köszönhetően elég jól szellőzik így nyáron sem lesz tőle melege.
  • Fokozatmentesen állítható pántok: a hám alkalmazkodik a kutya méretváltozásához, a nyak és a mellkas korfogata a kölyök gyorsan növekvő testméreteihez igazítható.
  • Könnyen felvehető: a hevedercsatnak köszönhetően a mell-és nyakpántokon – tulajdonképpen csak két csattal kell rögzíteni így még a nagyon izgága kutyákra is könnyen feladható.
  • Strapabíró anyag: robusztus, időjárásálló, gyorsan szárad – amint azt említettem nagyon oda kell figyelni a kölyökkutyákra, hogy már ebben a korban szoktassuk a hám rágásáról, természetesen ez a rágás annak is betudható, hogy ez az érzés új számára és nincs hozzászokva hiszen életének első három hónapját sétáltatás nélkül élte le.
  • Ezáltal nem volt alkalma megtapasztalni a hám vagy nyakörv viselését sem.

Anyag:

  • Pánt/póráz: polipropilén
  • Fűzőlyuk/karabiner: fém
  • Csatok/zárak: műanyag