Barion Pixel

Step-in hám

Megosztás

4 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Ebben a bejegyzésben a step-in hámot szeretném bemutatni ami mindenkinek is jó…Gondolok itt a gazdira és a kutyusra is.A step-in hám magyar elnevezése a belépős hám.

A gazdinak könnyebbség, mert roppan könnyű ráadni főleg kistestű kutyára és természetesen a kutyának is jó, mert rendkívül kényelmes és nagy szabadságot biztosít neki a mozgásban. Nézz szét milyen hámok kaphatóak nálunk!

Step-in hám előnyei

Könnyű felhelyezni.

Állítható mérettel. – nekünk egy 6 hónapos uszkáron fiún egy XS méretű van. Jelenleg a legnagyobb méretre van állítva, mert a kis uszkár még csak 5 kg.

Nagy szabadságot biztosít a kutyának sétáltatás vagy túra közben.

Kettős biztonság a D gyűrűkön kívül amibe a pórázt tudod csatlakoztatni még egy műanyag csattal is össze kell fogni a hám két részét.

A hámok nagy előnye a nyakörvvel szemben, hogy a hám nem a kutya nyaki részére terhel hanem a mellkasi részre.

Step-in hám felhelyezése

Én személy szerint csak azt tudom elmondani, hogy mi hogyan csináljuk ezt kistestű kutya esetében.

A hámot leterítem a földre úgy ahogy azt majd a kutyára kell feladni. Ezt követően a kutyát megemelem és a két első lábát a hám megfelelő részére rakom. Ezt követően már csak fel kell emelnem a hámot és összecsatolni a kutya hátán.

Step-in hám vélemények

step-in hám uszkároknak

  • Könnyű feladni a kutyára a belépős hámot bár ehhez az uszkár személyisége is hozzájárul a végtelen nyugalommal
  • Ugyanolyan irányítható a kutya, mint amikor nykörvvel sétáltunk
  • Nem korlátozza a mozgásban, amikor ismeretlen helyen vagyunk, de már póráz nélkül futkározik akkor is rajta szoktuk hagyni a hámot, mert nem korlátozza semmiben
  • Amikor utazás közben rajta van  hám és unatkozik a kutya akkor a mi uszkárunk hajlamos elkezdeni rágni a hámot, kipróbáltunk több márkát is eddig a trixie bírta a legjobban 😀
Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 332