Barion Pixel

Trixie szájszíj

Megosztás

6 perc a tartalom elolvasásának időtartama

A trixie készített egy párnázott – neoprém béléssel – szájszíjat kis és közepes testű kutyáknak, amit orrvezetőnek is hívnak.

Nagy előnye a trixieszájszíjjnak, hogy állítható nyaki (állítható nyakpánt) és pofa (állítható orr kerület) résszel rendelkezik.

A párnázott kialakításnak köszönhetően kényelmes viselet minden kiskedvencnek, illetve a párnázott rész miatt nem fogja vágni a kutya pofa részét.

Mire jó a trixie szájszíj

A trixie szájszíj kialakítás kicsit eltér a hagyományos nyakörvektől vagy szájkosaraktól. Itt a D-ring ahova a pórázat tudjuk rögzíteni a kutya nyaki részénél helyezkedik el.

Ezzel a rögzítési hellyel teszi lehetővé a kutya fejjel történő vezetését, ezzel eredményezve a jobb irányíthatóságot.

Ez a féle szájszíj tulajdonképpen egy nyakörv és egy szájkosár ötvözete (ezt a két funkciót tölti be egyszerre).

Használatát személy szerint kiképzés vagy oktatás közben javasolt. Ennek oka, hogy az alapvető vezényszavakat és engedelmességet könnyű vele megtanítani:

  • láb melletti vezetés
  • póráz húzásának megszűntetése

A leghasznosabb eredmény amit elérhetünk, hogy el tudjuk érni, hogy a kutya ne rángasson minket a pórázzal és ne a kutya vezessen minket a pórázzal.

Ezen felül kezelhetjük a támadó és agresszív viselkedést is.

A trixie szájszíj alap állapotban engedi, hogy a kutya kinyissa a száját és párologtasson (lihegjen) vagy igyon.

DE! Amennyiben megfeszítjük a pórázt a szájszíj összezárja a kutya száját ezzel meggátolva egy esetleges harapást.

Trixie szájszíj méretek

Jelenleg a kutyusom.hu trixie webshopban a párnázott szájszíj több méretben is elérhető:

 

Szájszíj méret Orr körméret / Orrnyereg méret Nyak méret Kutyafajták
S: jack russel, westie, normál tacskó, sheltie
M: beagle, spániel, középuszkár, border collie, samoyed, satfford
L boxer, csau-csau, dalmata, dobermann, husky, labrador, retriver, szetter, vizsla, németjuhász
XL berni pásztor, újfunlandi, rotweiler
XXL német dog, leonbergi

Trixie szájszíj körméret

Kedves gazdik! Abból adódóan, hogy több méret is elérhető kérlek vedd elő a mérőszalagot és mérd le a kutya pofájának kerületét. Ezt a mérést pár centivel a szem előtt kell megtenni, hogy megkapd a tökéletes méretet (ahogyan ez a képen is látható).

Amennyiben nincs otthon olyan mérőszalag ami hajlítható és kör formálható belőle, kérlek tekerj egy madzagot a kutya szája köré majd ennek hosszát mérd le a mérőszalaggal.

Trixie kiképző szájszíj

A sétáltatás közben a Trixie szájszíj anélkül akadályozza meg kutyánk nemkívánatos viselkedését (kapdossa a fejét, vagy random elkezd húzni, rángatja a pórázat), hogy rángatnunk kellene őt.

A szájszíj úgy működik, hogy amint a kutya megindul – elkezdi húzni a pórázt és vele együtt minket is megránt egy kicsit- vagy a gazdájával ellentétes oldalra kitekint automatikusan önmagának zárja össze a száját.

Természetesen bármikor össze tudja húzni a kutya száját amennyiben ráfeszítünk egy kicsit a pórázra. Miután ismét lazán tartjuk a pórázt a szájszíj ismét engedi, hogy a kutya kinyissa száját.