Barion Pixel
Fojtó új prémium S-M 30-40 Cm / 15mm fekete
Fojtó új prémium S-M 30-40 Cm / 15mm fekete

2 650 Ft

2 650 Ft

Fojtó új prémium S-M 30-40 Cm / 15mm fekete

2 650 Ft

Leírás

Trixie fojtó nyakörv S-M termékleírás

Gyártó: Trixie

Típus: fojtó nyakörv

Méret: S-M

Méret (cm): 30-40 cm / 15 mm

Szín: fekete

Láncos fojtó nyakörv

A trixie rengeteg féle nyakörv típust gyárt. Szerintem kifejezetten jókat és strapabírókat gyárt. Nem szeretném elfelejteni azt sem, hogy kis gyakorlással a felhelyezésük is könnyű. A sokféle nyakörv között megtalálható a láncos fojtó nyakörv is. 

Fojtó nyakörv használata

A fojtó nyakörvek azért lettek kitalálva, hogy a gazdik dolgát megkönnyítse sétáltatás közben. Azaz kifejezetten húzós vagy rángatós kutyák részére lett kitalálva nevelő célzattal. 

Automata pórázzal nem használható (pontosabban használható, csak ha nincs fixálva állapota akkor nem fogja kifejteni az elvárt hatást). Ezért használata inkább a hagyományos pórázakkal ajánlott. 

Működése egyszerű, amikor a kutya elkezd húzni a póráz megfeszül ezáltal a nyakörv elkezd szorulni a kutya nyaka körül. Ez kifejezetten kellemetlen érzés lesz a kutyának így pár alkalom után meg fogja tanulni, hogy nem jár jól ha elkezd húzni. 

Fojtó nyakörv vagy hám

A fojtó nyakörv és a hám közti különbséget fogom most kiemeli pár mondat erejéig. A fojtó nyakörv és más hagyományosnak mondható nyakörvek a kutya nyakát terhelik sétáltatás közben. Amikor elkezd húzni a kutya a hagyományos illetve a fojtó és félfojtó nyakörv is az erőhatásokat a kutya nyak részén oszlatja el. 

A kutyahám ezzel ellentétben nem helyez semmilyen hatást a kutya nyaki részére csak annak mellkasára. 

A kutyahám egyetlen hátránya talán az, hogy vannak olyan hámok amelyek futás közben nem biztosítani 100%os szabadságot csak 99%-os mozgásszabadságot. 

Kutyafelszerlés termékkategóriák

Nyakörv típusok blogbejegyzések