Autós biztonsági kutyhám

Megosztás

6 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Az autós biztonsági hámot a gazdi és a kedvenc védelmére találták ki, pontosan azért, hogy utazás közben megvédjék mind a kettőjüket.

Ezen kívüli előnye, hogy így meg tudsz felelni a jogszabályoknak is amik arra vonatkoznak hogyan lehet a kutyát autóban szállítani.

Trixie autós biztonsági kutyahám

Mi a kutyusom.hu-nál törekszünk a legjobbra így amikor van lehetőségünk kiválasztani a termék gyártóját is akkor a legjobbat választjuk nektek. Ezért van az, hogy az autós kutyahámokból is a trixie márkát választottuk, hiszen a trixie kutyafelszerelés gyártó már számtalan területen bizonyította mennyire kiváló termékeket tud gyártani.

Kutya autóval történő szállítása

Itt igazából arra szeretnék kitérni milyen lehetőségeid vannak amikor a kutyádat autóval szeretnéd szállítani.

  • Autós biztonsági kutyahám – legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás, de szerintem ez akkor jó megoldás, ha többen utaztok a kocsiban és valaki tud rá külön figyelni. Vagy akkor is jó megoldás, ha már betanítottad a kutyádat arra hogyan kell viselkedni utazás közben.
  • Lehet kapni külön övcsathoz rögzíthető rövidpórázt, ebben az esetben ezt a pórázt nem fogod tudni használni sétáltatáshoz. Ilyenkor a saját hámját vagy nyakörvét kell használni a kutyának, nem jár a csomagba külön hám.
  • Kutyaszállító box ami a legtöbbször például nagytestű kutya esetében csak a csomagtartóban fér el. Természetesen amennyiben ksitestű kutyád van akkor tudod szállítani a hátsó ülésen is, itt is figyelni kell a szállító box rögzítésére. Sajnos nem mindegyik box teszi lehetővé, hogy a biztonsági övvel lehessen rögzíteni, de ekkor sem kell megijedni a fogóján is át tudod fűzni a biztonsági övet.

kistestű kutya szállítása autóban

Saját tapasztalat: nekünk egy törpe uszkárunk ami nekünk a legjobban bevált a hátsó ülésen való szállítás, de ezt is fokozatosan csináltuk. Első hetekben hátul utazott a kutya, de úgy, hogy a hátul is utazozz vele egy személy aki közvetlenül mellette ült. Ezt követően jött az, hogy szintén hátul utazott és mellette egy személy, de már eggyel távolabbi ülésen ült az adott személy. Csak a harmadik lépés volt az amikor teljesen egyedül ült hátul. Természetesen ezt követően már könnyebb volt egyedül is utazni vele, amikor egyedül utazom vele akkor viszont az anyós ülésen ül, de ebben az esetben is rögzítve van a kutya.

Amint azt a képen is láthatjátok a saját kutyánkon egy kicsit meg van szeppenve az elején, de 5-20 perc elteltével miután kényelmbe helyezte magát már alszik is. Mi amit még kiegészítsképpen szoktunk magunkkal hozni az a kutya (egyik, mert kb minden helyiségben van neki egy 😀 ) fekhelye ami a saját illatával van ellátva és így még egy fokkal talán mégkönnyebben megszokja az utazást.

Autós biztonsági kutyahám előnyei

A kutya rögzítve van az autóban így nem tud mindenfelé szaladgálni ezáltal zavarva a sofőrt.

Védi a kutyát a sérülésektől, erős fékezés esetén nem engedi, hogy a kutya erősen becsapódjon valahova.

A trixie által kínált autós biztonsági kutyahám egyben érkezik a rögzítő opcióval valamint a hétköznapi hám ként is funkcionáló hámmal. Természetesen a trixie autós biztonsági kutyahám több méretben is elérhető.

Kutya autóban történő szállítása KRESZ szerint

Számomra elég meglepően hangzott mikor először olvastam, hogy a KRESZ szerint a kutya rakománynak vagy csomagnak minősül. Ebből adódóan a legfontosabb előírás az, hogy a kutyát megfelelően kell rögzíteni lehetőleg úgy, hogy a sofőrt ne zavarja vezetés közben.