Barion Pixel

Homeopátiás szerek kutyáknak

Megosztás

5 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Homeopátia története

Természetesen ez a gyógyítási módszer első sorban emberek gyógyítására lett megalkotva amit aztán átültettek az állatok gyógyításába is. Samuel Hahnemann dolgozta ki 1796-tól kezdődően, aki megfigyelései alapján úgy vélte, hogy az az anyag, amely bizonyos betegség tüneteit okozza egészséges emberekben, képes meggyógyítani az adott betegségben szenvedő embereket is, ha nagy mértékű hígításban alkalmazzák. Ez alapján dolgozta ki a „hasonló a hasonlót gyógyítja” elméletet, és alkotta meg a homeopátia szót.

Homeopátia jelentése

A homeopátia a görög ὅμοιος, homoiosz = hasonló és πάθος, pathosz = szenvedés, kór szavak összetételéből ered amely magyarul értelmezve egy alternatív gyógymódot jelent.

Homeopátiás szerek kutyáknak

Azt tudnod kell erről a témáról, hogy ezt a cikket tájékoztató jelleggel írom meg (nem szeretnék állást foglalni, hogy ezzel egyetértek vagy sem, de mindenképpen érdemes tudnod a témáról) és inkább arra szeretnélek buzdítani, hogy mielőtt bármilyen otthoni gyógymód keresésére vállalkozol kutyád számára az a minimum, hogy felhívod az állatorovost ás kikérd a véleményét a homeopátiás szerek használatával kapcsolatban.

Azt már olvastad fentebb, hogy ami nagy dózisban káros a szervezetnek az kis adagokban (vagy megfelelő hígítással) gyógyító hatású. Ez pontosan igaz lehet az állatok világára is.

A XX. század utolsó évtizedeiben viszont már elkezdtek terjedni azok az orvoslási formák amelyek a hagyományos eltérőek, úgynevezett alternatív gyógymódok.

Homeopátiás szerek adagolása és hígítása kutyák számára

 

Hígítás jele Adagolási javaslat
5 CH, C5, D2-D6 3-4×5 golyó naponta
9 CH, C9, 15Ch, C15, D12 2-3×5 golyó naponta
30 Ch, C30, D30 1-2×5 golyó naponta
200 CH, C200, D200, LM, M Orvosi javaslatra szedhető

Homeopátiás szerekkel végezhető kezelések kutyák számára

Nagyon sok féle betegségre nyújthat megoldást a homeopátia, itt is az a cél, hogy a teljesség igénye nélkül bemutassak pár ismert betegséges és annak homeopátiás megközelítését.

 • Agresszivitás – itt igazából az agresszivitás több szintjén is nyújthat megoldást a homeopátiás készítmény kutyák számára. Ugynis a természetes agressziót azaz a hím a hím elleni agressziót, vagy a hiszti szerű agressziót amikor mindent széttép otthon.
 • Allergia
 • Anémia
 • Álvemhesség
 • Bélsárrekedés
 • Csalánkiütés
 • Csípések, szúrások
 • Csonttörés
 • Ekcéma
 • Elhízás
 • Élősködők
 • Féltékenység – amikor új családtag érkezik mondjuk egy kisbaba képében, vagy legyen szó arról, hogy új barátnője van az embernek. Ezekben az esetekben gyakran előfordul, hogy féltékenységet vált ki a kutyából.

 

 

Fekete Gergely
Fekete Gergely

Fekete Gergely vagyok kutyákkal nőttem fel, nemrég 1,5 éve jött el annak az ideje, hogy legyen saját kutyám. Egy fekete törpe uszkárra esett a választásom aki 6 hónaposan került mellém. Természetesen nagyon kreatívan Blacky lett a neve.

Mivel vidéken éltem gyerekkoromban számomra újdonság volt a kistestű kutya, az érzékeny lelkivilágával és természetesen az is, hogyan éljek együtt egy kutyával egy lakásban. Az együttélésünk megkönnyítése végett jónak láttam elvégezni együtt egy kutya tréner tanfolyamot is, hogy jobban megértsem Blacky-t.

A kihívások soha nem állnak meg ha az embernek van egy kutyája. Nekem a legnagyobb kihívás a kutyám etetése volt, mert nagyon érzékeny a gyomra.

Ezután a sok kihívás után szerettem volna megosztani a tapasztalatokat más fiatal és újdonsült gazdival is ezért indítottam el a kutyusom.hu webáruházat.

Articles: 332